Studiul 1

30 iunie 2012

 

Pentru studiul din săptămâna aceasta, citeşte: Faptele apostolilor 16:9-40; 17:1-4,12; Ieremia 23:1-6; Isaia 9:1-7; cap. 53; Romani 1:16.

Sabat după-amiază

Text de memorat: „De aceea, mulţumim fără încetare lui Dumnezeu că, atunci când aţi primit Cuvântul lui Dumnezeu, auzit de la noi, l-aţi primit nu ca pe cuvântul oamenilor, ci, aşa cum şi este în adevăr, ca pe Cuvântul lui Dumnezeu care lucrează şi în voi, care credeţi.” (1 Tesaloniceni 2:13)

Gândul central: Încrederea noastră în făgăduinţele lui Dumnezeu trebuie să se bazeze pe încrederea în Sfintele Scripturi.

Tânărul pastor stătea pe o bancă lângă o tânără care tocmai fusese botezată. Ea i-a spus un lucru care l-a surprins:
– Am nevoie să fiu botezată din nou.
El a întrebat-o de ce, iar ea i-a răspuns:
– Nu i-am mărturisit pastorului bisericii unele lucruri din trecutul meu. Aşa a început o lungă discuţie despre iertarea oferită de Hristos pe care fata a primit-o cu sufletul însetat. După ce pastorul s-a rugat pentru ea, a început să plouă şi i-a udat pe amândoi până la piele. Tânăra a exclamat fericită:
– Sunt botezată din nou!
În harul Său, Dumnezeu ne oferă multe semne, cum a fost şi această ploaie, pentru a ne asigura că suntem plăcuţi înaintea Sa. Dar încrederea noastră în El este şi mai puternică atunci când este întemeiată pe învăţătura clară din Cuvântul Său. În acest studiu, vom descoperi că împlinirea profeţiei le-a oferit credincioşilor din Tesalonic o încredere puternică.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO