Studiul 9

Vineri , 1 iunie 2012

 

Stabilirea unui orar realist al activităţilor. După cum s-a menţionat în secţiunea de vineri a studiului de săptămâna trecută, este bine să începem cu planificarea activităţilor pe o perioadă de un an. În funcţie de activitatea de mărturie şi evanghelizare aleasă, programul specific al activităţilor va depinde de metodele de lucru, de obiectivele propuse şi de priorităţi.

Există totuşi câteva principii generale:

1. Arată ce îţi propui să obţii în urma acestor douăsprezece luni de activitate. Menţionează care este dorinţa ta cu privire la oameni şi la formarea de ucenici şi nu doar aducerea la îndeplinire a unor programe.

2. Alcătuieşte un plan general al activităţilor, dar să nu fie prea sumar. Ar trebui să cuprindă cursurile principale de instruire, perioadele când se vor desfăşura programele şi data evaluărilor.

3. În dreptul fiecărei etape principale a programului, notează persoanele sau echipele responsabile pentru activităţile respective.

4. Arată ce loc au strategiile activităţii alese de tine în programul general de mărturie şi evanghelizare al bisericii. Precizează care strategii ale bisericii susţin strategia voastră şi cum va susţine strategia voastră strategiile bisericii. În felul acesta, nu vei uita că faci parte dintr-o echipă mai mare şi că e nevoie să colaborezi.

5. Gândeşte-te în mod serios dacă programul tău va fi continuu sau dacă va fi reluat în următorul an evanghelistic. În acest fel, vei stabili ce tipuri de cursuri continue vor trebui susţinute. Dacă ai ales un program aflat în derulare, atunci va trebui să stabileşti fiecare perioadă de evaluare.

Pentru discuţie

Următoarele citate ne arată că Dumnezeu are aşteptări de la fiecare credincios şi că i-a încredinţat fiecăruia o lucrare. Ce crezi că aşteaptă El de la biserica Sa în ce priveşte pregătirea pentru lucrare şi organizarea lucrării de mărturie şi de câştigare de suflete? Ce poate face biserica pentru a-i ajuta pe membri să înţeleagă aşteptările lui Dumnezeu? Cum poţi aplica la viaţa ta?

Dumnezeu aşteaptă o slujire personală de la fiecare dintre aceia cărora El le-a încredinţat o cunoaştere a adevărului pentru acest timp. Nu toţi pot merge ca misionari în ţări străine, dar toţi pot fi misionari acasă, în familiile lor şi între vecini.” (Ellen G. White, Mărturii, vol. 9, pag. 30)

Domnul rânduieşte ca fiecare dintre aceia care devin părtaşi ai harului Său să lucreze pentru alţii. Fiecare trebuie să răspundă pentru sine însuşi, zicând: «Iată-mă, trimite-mă!»” (Ellen G. White, Profeţi şi regi, pag. 222)

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO