Daruri spirituale pentru evanghelizare şi mărturie personală

Studiul 3

14 aprilie 2012

 

Pentru studiul din săptămâna aceasta, citeşte: 1 Petru 4:10; Ioan 16:8,13; 1 Corinteni 12:28-31; Faptele apostolilor 2:40-47; 13:4,5.

Text de memorat: „Şi El a dat pe unii apostoli, pe alţii, proroci, pe alţii, evanghelişti, pe alţii, păstori şi învăţători pentru desăvârşirea sfinţilor, în vederea lucrării de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos.” (Efeseni 4:11,12)

Gândul central: Darurile spirituale sunt înzestrările speciale oferite fiecărui membru pentru a fi folosite spre slava lui Dumnezeu şi spre salvarea sufletelor.

Ca biserică, am pus accent în mod justificat pe darul spiritului profetic, dar nu am subliniat întotdeauna şi valoarea celorlalte daruri spirituale pentru slujire. Totuşi este important să subliniem valoarea lor. Primirea lor este o doctrină biblică. De aceea, ca biserică, trebuie să le privim cu seriozitate pentru ca membrii să îşi accepte darurile cu bucurie şi să şi le pună la lucru.

Este regretabil faptul că mulţi membri ai biserici nu îşi pun în valoare darurile primite. Cauzele sunt numeroase. Uneori, greşeala este la membri. Alteori, biserica trebuie să facă mai mult pentru a-i încuraja pe aceştia să-şi descopere darurile şi apoi să le folosească în lucrare şi în misiune sub călăuzirea Duhului Sfânt. Ce păcat este să ai un dar şi să nu îl foloseşti niciodată în scopul pentru care ţi-a fost dat!

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO