Studiul 7

5 noiembrie 2011


Pentru studiul de săptămâna aceasta, citeşte: Galateni 3,21-25; Leviticul 18,5; Romani 3,9-19; 1 Corinteni 9,20; Romani 3,1.2; 8,1-4.

Text de memorat: „Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie să creadă că El este şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută.” (Evrei 11,6)

Sabat după-amiază

Porumbeii voiajori sunt cunoscuţi pentru capacitatea lor de a zbura sute de kilometri într-o singură zi şi pentru precizia uimitoare cu care ajung la destinaţie. Totuşi, uneori chiar şi cei mai buni porumbei voiajori se dezorientează şi nu se mai întorc niciodată la punctul de plecare. Incidentul cel mai neplăcut a avut loc în Anglia, când aproape 20.000 de păsări (evaluate la peste 600.000 dolari) nu s-au mai întors niciodată în porumbarele lor. Cauza dispariţiei lor a rămas necunoscută.

Cu toţii am aflat din proprie experienţă cât de neplăcut e să pierzi direcţia şi să te rătăceşti. Sufletul ni se umple de nelinişte, de frică şi chiar intrăm în panică.

Acelaşi lucru se întâmplă şi în domeniul spiritual. Chiar şi după ce Îl cunoaştem pe Hristos, se poate întâmpla să ne rătăcim sau să pierdem direcţia şi, din păcate, să nu ne mai întoarcem niciodată la Domnul.

Totuşi, vestea bună este că Dumnezeu nu ne lasă singuri. El ne-a trasat drumul credinţei în Evanghelie, iar pe drumul acesta se găseşte şi Legea. Mulţi oameni încearcă să separe Legea de Evanghelie; unii consideră că ele sunt două lucruri total opuse. Dar concepţia aceasta este greşită şi, mai mult decât atât, ea poate avea consecinţe tragice. Fără Lege, noi nu am avea o Evanghelie. Şi, pe bună dreptate, este greu să înţelegem Evanghelia, dacă nu luăm în considerare Legea!

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO