Studiul 3

09 aprilie 2011

Pentru studiul de săptămâna aceasta, citeşte: 2 Tim, 3.16.17; Luca 21,36; Gen. 2,20-25; 2,15-17; 3,6-11.21.

Sabat după-amiază

Text de memorat: „Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.” (Geneza 1,27)

Aşa cum am văzut în studiul anterior, căderea lui Lucifer nu a afectat doar cerul. El a venit cu nenorocirile şi amăgirile lui şi pe pământ. Ceea ce ne uimeşte este cât de bine a reuşit el să pervertească adevărurile cele mai evidente din Cuvântul lui Dumnezeu şi să determine milioane de oameni să creadă exact opusul acestor adevăruri.

Spre exemplu, Geneza ne învaţă clar că omul şi-a început existenţa ca fiinţă superioară celorlalte fiinţe vii de pe Terra. El a fost creat după chipul lui Dumnezeu. El nu a căpătat acest chip după miliarde de ani de evoluţie, în urma unor procese naturale, cum susţine evoluţionismul, care afirmă că omul şi-a început existenţa la un nivel inferior (la nivelul de microorganism) şi a evoluat în urma unor procese violente şi a luptei pentru supravieţuire. În contrast cu această teorie, Scriptura ne învaţă că omul şi-a început existenţa ca o încoronare a creaţiunii, o fiinţă care purta chipul lui Dumnezeu, dar care a decăzut treptat din cauza păcatului.

Săptămâna aceasta, pe baza simbolurilor vestimentare care apar în Geneza, vom analiza cum a început omul să decadă şi care este singura soluţie pentru revenirea lui la poziţia iniţială.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO