Studiul 11

05 martie 2011

Pentru studiul de săptămâna aceasta, citeşte: Prov. 23,29-35; 1 Cor. 7,2-5; Mat. 25,15-30; Marcu 10,17-27, 1 Petru 3,3.4

Sabat după-amiază

Text de memorat: „Deci, dacă Fiul vă face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi.” (Ioan 8,36)

În ultimii ani, multe popoare au luptat împotriva tiraniei politice sau a sclaviei şi şi-au câştigat libertatea. Însă mai există un tip de sclavie care poate fi la fel de rea sau chiar mai rea decât tirania politică: sclavia care vine de pe urma dependenţei. Alcoolul, tutunul şi alte droguri au milioane de sclavi. Mai mult chiar, numărul persoanelor dependente de satisfacerea instinctelor sexuale, de pornografie, de jocuri de noroc (sau de investiţii riscante) şi de agonisirea de bani/bunuri este în continuă creştere.

Persoana dependentă se simte foarte rău dacă nu consumă o anumită substanţă sau dacă nu face un anumit lucru şi simte nevoia să ia o doză mai mare, ca să obţină efectul pe care l-a simţit în ocaziile anterioare. Din acest motiv, îi este extrem de dificil să iasă din acest cerc vicios şi are nevoie de sprijin din partea familiei, a bisericii şi a prietenilor. De asemenea, este posibil să fie necesar un consult de specialitate, dar, în primul rând, este nevoie de puterea lui Dumnezeu, care să intervină în viaţa sa şi să îi dea libertatea promisă în Hristos Domnul.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO