8. Ce ne spune Domnul Isus în Matei 6,34? Cum putem să aplicăm în viaţa noastră îndemnul Său? De ce este lucrul acesta atât de important?

Aplicarea mesajului din Matei 6,34 le-ar aduce multă linişte oamenilor. Domnul nu spune că nu e necesar să ne facem planuri şi nici nu ne îndeamnă să stăm nepăsători, ci ne sfătuieşte să nu ne îngrijorăm de ceea ce s-ar putea întâmpla, să nu ne frământăm cu gânduri de genul: „Dacă mă îmbolnăvesc?”, „Dacă pierd locul de muncă?”, „Dacă mi se întâmplă un accident?”, „Dacă se îmbolnăveşte băiatul meu?”, „Dacă voi fi atacat?” etc.

Iată mai jos câteva realităţi legate de îngrijorare. Ne îngrijorăm:

50% de evenimentele care nu se vor întâmpla niciodată
25% de evenimentele trecutului care nu mai pot fi schimbate
10% de criticile pe care credem că ni le-au adus alţii
10% de starea noastră de sănătate
5% de problemele reale cu care ne vom confrunta.

9. Ce gânduri îţi inspiră experienţa lui Pavel? Fil. 4,11.12

Unul dintre secretele unei vieţi liniştite este mulţumirea, un antidot eficient împotriva îngrijorării. Mulţumirea nu este o atitudine pe care o moştenim, ci este o trăsătură pe care putem să ne-o dezvoltăm. Pavel spune: „m-am deprins să fiu sătul şi flămând, să fiu în belşug şi să fiu în lipsă” (vers. 12). În vremea de acum, când ne confruntăm cu atât de multe probleme, avem nevoie să ne formăm o atitudine de mulţumire pentru ceea ce avem în prezent şi să nu ne îngrijorăm cu privire la viitor.

Isus a zis: „Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte” (Ioan 14,27). Cum poţi beneficia în mod concret de această pace a minţii? Împărtăşeşte-le celorlalţi membri ai grupei răspunsul la această întrebare. Ce poţi învăţa de la ei?

________________________________________________________________________________________________

Matei 6

34. Nu vă îngrijoraţi, dar, de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi. Ajunge zilei necazul ei.

________________________________________________________________________________________________

Filipeni 4

11. Nu zic lucrul acesta având în vedere nevoile mele; căci m-am deprins să fiu mulţumit cu starea în care mă găsesc.
12. Ştiu să trăiesc smerit şi ştiu să trăiesc în belşug. În totul şi pretutindeni m-am deprins să fiu sătul şi flămând, să fiu în belşug şi să fiu în lipsă.

________________________________________________________________________________________________


Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO