Aerul de deasupra capetelor noastre

El nu este slujit de mâini omeneşti, ca şi când ar avea trebuinţă de ceva, El, care dă tuturor viaţa, suflarea şi toate lucrurile.” (Fapte 17,25)

4. Citeşte textele următoare: Daniel 5,23; Psalmi 104,29; 146,4. Ce ne spun ele despre legătura dintre viaţă şi suflare?

Daniel 5

23 Ci te-ai înălţat împotriva Domnului cerurilor; vasele din casa Lui au fost aduse înaintea ta, şi aţi băut vin cu ele, tu şi mai marii tăi, nevestele şi ţiitoarele tale; ai lăudat pe dumnezeii de argint, de aur, de aramă, de fer, de lemn şi de piatră, cari nici nu văd, nici n’aud, şi nici nu pricep nimic, şi n’ai slăvit pe Dumnezeul în mîna căruia este suflarea ta şi toate căile tale!

Psalmi 104

29 Îţi ascunzi Tu Faţa, ele tremură; le iei Tu suflarea: ele mor, şi se întorc în ţărîna lor.

Psalmi 146

4 Suflarea lor trece, se întorc în pămînt, şi în aceeaş zi le pier şi planurile lor.

La nivelul fiecărui individ, aerul curat este cel mai potrivit pentru transferul oxigenului în sânge prin plămâni şi pentru eliminarea dioxidului de carbon produs de corp. Aer curat se găseşte îndeosebi în mijlocul naturii, acolo unde cresc copaci şi plante sau în preajma apelor curgătoare. Plantele absorb dioxidul de carbon şi înnoiesc cantitatea de oxigen din aer.

Ne aducem aminte că Dumnezeu i-a aşezat pe Adam şi pe Eva într-o grădină, în mijlocul feluritelor plante. Grădina era udată de un râu, care a devenit apoi sursa marilor râuri existente în lumea antediluviană.

Mesajul pe care îl desprindem de aici este că, pentru a ne bucura de o sănătate optimă, avem nevoie de aer proaspăt. Ar trebui să facem tot ce ţine de noi, ca să respirăm un aer cât mai curat cu putinţă.

În sângele, plămânii şi ţesuturile fiecărui individ există în permanenţă aproape doi litri de oxigen. Fiecare celulă din organismul nostru are nevoie de aer ca să funcţioneze, iar în lipsa oxigenului, viaţa nu poate exista.Dacă nu primesc oxigen timp de mai mult de patru minute, celulele creierului încep să moară şi, odată cu creierul, moare şi omul.

Cât de mult aer curat respiri? Ce schimbări trebuie să faci ca să beneficiezi de mai mult aer curat? În unele cazuri, nu este nevoie decât de o fereastră deschisă.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO