Se spune că medicul francez Michel de Notredame (1503-1566), cunoscut sub numele de Nostradamus, ar fi prezis marele incendiu din Londra, din anul 1666, prin aceste cuvinte: „Sângele celor drepţi va fi cerut de la Londra, care va fi arsă de foc în anul 66”. Văzătorul irlandez Cheiro l-a avertizat pe jurnalistul W. T. Stead, în anul 1894 şi apoi, din nou, în anul 1911, că avea să se înece în aprilie 1912. Stead a murit odată cu scufundarea Titanicului, în aprilie 1912. În anul 1956, Jean Dixon a publicat o viziune în care spunea că a văzut că un democrat avea să fie ales preşedinte al Statelor Unite, în anul 1960, şi că acesta urma să fie asasinat în slujbă. John Kennedy, un democrat, a fost ales preşedinte în anul 1960 şi a fost asasinat în anul 1963, când era încă în slujbă.

5. Cum putem explica aceste preziceri exacte, făcute de oameni care nu au avut nimic în comun cu profeţii biblici? Is. 8,19; Fapte 16,16; 2 Cor. 11,14.

Încă de când s-a folosit de şarpe în Grădina Eden, pentru a o înşela pe Eva, Satana a folosit o varietate de mediumuri umane pentru a înşela bărbaţi şi femei, inclusiv prin preziceri care s-au adeverit. Înseamnă, deci, că împlinirea unei preziceri nu este o garanţie că aceea este o profeţie adevărată, venită din partea lui Dumnezeu.

Cu toate acestea, profeţii şi profeţiile joacă un rol important în cadrul Planului de Mântuire. Lucrul acesta este arătat clar în Biblie.

6. Profetismul, sau slujba profetică, este amintit în 1 Corinteni 12,8-10 ca fiind unul dintre darurile Duhului Sfânt. El este menţionat primul în lista din Romani 12,6 şi al doilea, după acela de apostol, atât în 1 Corinteni 12,28-30, cât şi în Efeseni 4,11. Ce face ca darul profetic să fie atât de important, încât este singurul care este amintit în toate cele patru liste ale darurilor sau slujbelor spirituale?
___________________________________________________________________________________________________

Scopul darului profetic este acela de a asigura un mijloc de comunicare între Creator şi creaturile Sale. Soliile profetice prezentate în Scriptură au descoperit viitorul (Dan. 2), au sfătuit şi au mustrat împăraţi (Is. 7,3.4), au avertizat cu privire la venirea judecăţilor lui Dumnezeu (Ier. 1,14-16), au chemat la redeşteptare (Ioel 2,12-13) şi au adus încurajare şi mângâiere poporului lui Dumnezeu (Is. 40,1.2). Profeţii au fost bărbaţi şi femei care au rostit Cuvântul lui Dumnezeu în mijlocul generaţiilor lor.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO