2. Ce ne poate descoperi natura cu privire la Dumnezeu? Ps. 19,1-6; 33,6-9; Rom. 1,19-23.

Biblia ne spune că lumea pe care a creat-o Dumnezeu era desăvârşită în orice privinţă (Gen. 1,31). Dar Scriptura ne descoperă, de asemenea, că păcatul a pervertit, a stricat lumea naturală (Gen. 3,17.18). Înainte de Cădere, pe pământ creşteau doar plante frumoase şi folositoare. Dumnezeu „n-a făcut niciun spin, niciun mărăcine şi nicio neghină. Acestea toate sunt opera lui Satana, rezultatul degenerării”. – Ellen G. White, Mărturii, vol. 6, pag. 186. Cu toate acestea, încă există o copleştioare frumuseţe în frunzele care îşi schimbă culoarea toamna, într-un apus de soare învăpăiat sau în deschiderea unui boboc de trandafir sub razele dimineţii.

Scriitorii Bibliei se referă adesea la fenomenele naturii ca fiind revelaţia maiestăţii lui Dumnezeu (Psalmii 8 şi 104). Să ne gândim la univers! Într- o noapte senină, poţi vedea cu ochiul liber mii de stele. Şi totuşi, galaxia noastră, Calea Lactee, are aproximativ două sute de miliarde de stele – şi nu este decât o mică galaxie între cele câteva sute de miliarde de galaxii pe care am ajuns să le putem vedea. Dar cine ştie câte altele mai sunt dincolo de ceea ce pot zări telescoapele noastre!

Distanţele din univers năucesc mintea: în afară de soare, steaua cea mai apropiată de pământul nostru, Alpha Centauri, se află la o depărtare de 4,28 ani-lumină (un an-lumină este distanţa pe care o parcurge lumina într-un an – 5,9 trilioane de mile). O navă spaţială, deplasându-se cu o viteză de 160 000 km pe oră, ar avea nevoie de 29 000 de ani pentru a ajunge acolo. Prin comparaţie, Calea Lactee are un diametru de 100 000 ani-lumină! Cea mai mare galaxie cunoscută până acum este Markarian, cu diametrul de 1,3 milioane de ani-lumină.

Lucruri la fel de uimitoare ar ieşi la lumină şi dacă am folosi un microscop electronic pentru a studia zecile de mii de gene pe care le posedă fiecare individ.

Şi totuşi, natura singură nu este suficientă pentru a ne revela caracterul lui Dumnezeu în toată plinătatea lui (Rom. 1,25). La multe dintre întrebările fundamentale cu privire la Dumnezeu, nu putem găsi răspuns printr-un studiu asupra naturii. Chiar dacă vedem puterea şi măreţia lui Dumnezeu manifestate în creaţia Lui, natura nu ne spune întotdeauna că Dumnezeu este „plin de îndurare şi milostiv, încet la mânie, plin de
bunătate şi credincioşie” (Exodul 34,6).

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO