„M-am făcut tuturor totul” – Pavel predică lumii

Pentru studiul din această săptămână, citeşte: Fapte 11,19-26; 13,16-42; 17,18-34.

Sabat după-amiază

Text de memorizat: „M-am făcut tuturor totul, ca, oricum, să mântuiesc pe unii din ei.” (1 Corinteni 9,22)

Gândul central al studiului: Căutând să ducă lumii Evanghelia, apostolul Pavel ne dă un exemplu în ceea ce priveşte nevoia de a adapta modul în care prezentăm mesajul, în funcţie de contextul şi de cultura în care ne aflăm.

Pionierii misionari adventişti au învăţat repede că trebuie să prezinte solia adevărului prezent într-un mod cât mai relevant pentru cei cărora le este adresată. Astăzi, prin iniţiativa Misiunii Globale, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea sponsorizează în întreaga lume centre de studiu, care caută căi de a construi punţi de legătură cu oamenii care aparţin altor religii şi culturi. Înainte de a putea comunica eficient cu alţi oameni, noi trebuie să le înţelegem cultura şi modul de gândire.

În această săptămână, vom căuta să înţelegem ce înseamnă să ne adaptăm mesajul la oameni care trăiesc în medii şi situaţii diferite. Şi vom face acest lucru analizând diferitele moduri în care apostolul Pavel, un credincios care nu a făcut compromisuri şi un susţinător neclintit al adevărului, şi-a modelat mesajul despre Domnul Isus pentru diferiţii săi ascultători. Ce putem învăţa de la Pavel, care să ne ajute să le vestim oamenilor adevărul prezent?

Pentru studiul Bibliei la rând: Psalmii 119 – Proverbe 7

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO