Nu se intampla prea des sa acordam atentie titlurilor paragrafelor din unele versiuni moderne ale Bibliei. Dar unul dintre aceste titluri, pe care il gasim in Matei 9, în traducerea NIV, este o descriere cat se poate de exacta a caracterului extraordinar, miraculos, al lucrarilor lui Isus – lucrari de vindecare, interventii in care Si-a manifestat mila si puterea. „O fetita moarta si o femeie bolnava” suna titlul acesta. Cuvintele descriu provocarea constanta cu care S-a confruntat Mantuitorul, in timpul pe care l-a petrecut cu noi, pe pamant; nu o provocare de genul celor pe langa care noi trecem indiferenţi, ignorandu-le si continuandu-ne drumul linistiti. Isus nu a evitat si nu a ignorat nimic. In ziua aceea, fetita moarta a fost readusa la viata, iar femeia care sangera, după doisprezece ani de mizerie si de chin, a primit sansa unui nou inceput.
3. Mediteaza asupra pasajelor urmatoare (sau, cel putin, asupra catorva dintre ele). Nu scrie nimic, ci doar lasa-te cuprins de uimire, de cat de minunat este Mantuitorul nostru. (Mat. 9,27-34; 12,22.23; 14,25-31.34-36; 15,29-31; 20,29-34; Marcu 2,1-12, Luca 6,19).
Ca sa putem intelege pe deplin forta acestor pasaje, trebuie sa le parcurgem incet, incercand sa surprindem cadrul lor istoric, original. In Matei 12,22.23, de exemplu, omul adus la Isus este si orb, si mut. Inchide ochii si pune-ti mana pe gura, pentru cateva clipe, incercand sa-ti imaginezi starea nenorocita a acelui suflet nefericit. Intr-o astfel de stare, nu stii ce se petrece in jurul tau si nici nu poti intreba. Dar omul acesta Il intalneste pe Isus si pleaca din prezenţa Sa sfanta cu ochii larg deschisi si cu buzele descatusate, in cuvinte de lauda la adresa lui Dumnezeu.
Si ce sa mai spunem despre Matei 15,30.31? „Atunci au venit la El multe noroade, avand cu ele schiopi, orbi, muţi, ciungi si multi alti bolnavi. I-au pus la picioarele Lui si El i-a tamaduit; asa ca noroadele se mirau, cand au vazut ca mutii vorbesc, ciungii se insanatoseaza, schiopii umbla si orbii vad; si slaveau pe Dumnezeul lui Israel.”
(Si chiar mai mult decat atat urmeaza. Matei 14,34-36 şi Luca 6,19 ne spun ca oamenii se imbulzeau sa se atinga de Mantuitorul, „pentru ca din El iesea o putere care-i vindeca pe toti” – Luca 6,19).
Isus a fagaduit ca urmasii Sai vor face lucruri mai mari decat a facut El. Ce inseamna aceasta? De ce nu vedem astfel de minuni de vindecare si de refacere in zilele noastre? Sau, in unele locuri, se pot vedea? In ce masura corespunde lucrarea de vindecare din biserica de astazi exemplului pe care ni l-a dat Isus? Cum poti, la nivel personal, sa continui, in timpurile moderne, lucrarea de vindecare a lui Isus?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO