Pentru studiul din aceasta saptamana, citeste: Mat. 14,14; 15,32; 20,34; Marcu 1,41; Luca 6,12.13; 16,19-31; 17,4.5; 18,9-14; Col. 1,14; 1 Tim. 5,16.

Sabat dupa-amiaza

Text de memorizat: „Vindecati pe bolnavi, inviati pe morti, curatiti pe leprosi, scoateti afară dracii. Fara plata ati primit, fara plata sa dati.” (Matei 10,8)
O privire asupra studiului: Ce loc trebuie sa ocupe impreuna-simtire si iertarea in viata si in lucrarea de slujire a ucenicilor? Ce exemplu ne-a dat Isus cu privire la modul in care trebuie sa-i tratam pe cei marginalizati si renegati de societate, precum si pe cei care apartin altor etnii? Cat de importanta este biserica in cadrul lucrarii de ucenicie? Ce putem invata de la Isus cu privire la importanta rugaciunii?

Pe parcursul acestui trimestru, am studiat despre Isus, Invatatorul care a adunat in jurul Sau ucenici. I-am vazut pe cei pe care El i-a ales sa-L urmeze, am vazut educatia pe care le-a dat-o, comportamentul pe care li l-a oferit ca model si invataturile pe care li le-a dat. De la El am primit tot ce avem nevoie ca sa fim si noi ucenici.
In aceasta saptamana, vom recapitula unele dintre ideile centrale ale studiilor din acest trimestru. Vom cauta sa stabilim unele dintre trasaturile, temele si practicile lui Isus, care i-au influentat in mod pozitiv pe ucenici – elemente care trebuie sa fie si fundamentul lucrarii noastre ca ucenici. In cele din urma, tinta noastra este aceea de a cauta aplicatii care sa ne ofere
modele de ucenicie pentru secolul XXI.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO