Citeste Comentariul Biblic AZS, vol. 5, pag. 553-560; 658-660, 881-887, 1110; Ellen G. White, Hristos, Lumina lumii, cap. 81 – 86, Faptele apostolilor, cap. 1 – 5; Mat. 28; Marcu 16; Luca 24; Ioan 21, Fapte 1,2.
„Sa intelegem clar ca nu este posibil sa influentam cu ceva pozitia noastra inaintea lui Dumnezeu sau darul lui Dumnezeu pentru noi, prin meritele creaturii. Daca credinta si faptele ar putea cumpara pentru cineva darul mantuirii, atunci Creatorul ar fi obligat fata de creatura. Aici exista posibilitatea ca falsul sa fie acceptat drept adevar. Daca un om ar merita mantuirea pe baza unui lucru pe care l-ar putea face, atunci el s-ar afla in aceeasi postura cu catolicul care face penitenta pentru pacatele lui.
In acest caz, mantuirea ar fi, in parte, din datorie, putand fi castigata ca plata. Daca omul nu poate, indiferent de faptele lui bune, sa merite mantuirea, atunci inseamna ca aceasta este in intregime prin har, primita de omul pacatos, pentru ca Il primeste pe Isus si crede in El. Este un dar in intregime fara plata. Indreptatirea prin credinta este mai presus de orice controversa, iar orice controversa se incheie atunci cand se lamureste definitiv faptul ca meritele pe care le-ar putea obtine omul cazut, prin faptele lui bune, nu pot sa-i castige niciodată viata vesnica.” – Ellen G. White, Credinta si faptele, pag. 19, 20

Intrebari pentru discutie

1. Cum intelegem Marcu 16,16? Spune Isus ca, pentru a fi mantuit, trebuie sa te botezi? Care este concepţia noastra, ca biserica, in legatura cu semnificatia si importanta botezului?
2. Gandeste-te la misiunea mondiala a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, asa cum ne-a fost ea prezentata in textele din aceasta saptamana. Ce rol are biserica ta? Care este raspunderea ei? Cum ati putea voi, ca grupă a Scolii de Sabat, sa lucrati pentru a va ajuta biserica sa se implice mai mult in lucrarea de raspandire a Evangheliei in toata lumea?
3. De ce este atat de important sa intelegem mai intai noi Evanghelia, inainte de a fi niste martori eficienti pentru Isus? Cum intelegi tu Evanghelia? Descrie intr-un singur paragraf. Fii pregatit sa-ti impartasesti parerea cu ceilalti membri ai grupei. Ce intelegere mai profunda ai dobandit din citatul de mai sus, din Ellen G. White?
4. Ce ar putea face biserica ta pentru a-i ajuta mai mult pe cei saraci si nevoiasi din zona voastra? Cum se raporteaza biserica ta la aceasta latura importanta a uceniciei?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO