Pentru studiul din aceasta saptamana, citeste: 1 Regi 18; Mat. 26,56; Luca 9,51-56; Ioan 6,1-15; 12,1-6; 18,1-11; 21,15-19.

Sabat dupa-amiaza

Text de memorizat: „Daca alergand cu cei ce alearga pe picioare, ei te obosesc, cum vei putea sa te iei la intrecere cu niste cai? Si daca nu te crezi la adapost decat intr-o tara linistita, ce vei face pe malurile ingamfate ale Iordanului?” (Ieremia 12,5)
O privire asupra studiului: Ce avertizare vedem in lupta ucenicilor pentru putere politica? Ce lectii putem invata din experienta lui Iuda? Ce se afla in spatele dorintei lui Iacov si a lui Ioan de a-i distruge pe cei care Il respingeau pe Mantuitorul? Ce putem invata din impulsivitatea si din pocainta lui Petru? De ce, dupa ce fusesera martori la lucruri atat de mari, toti ucenicii L-au parasit pe Domnul atunci cand avea cea mai mare nevoie de ei?
Ati auzit vreodata de legea lui Murphy? Unii o considera una dintre legile fundamentale ale naturii, la fel de general valabila ca legea gravitatiei şi legile electromagnetismului. Pe scurt, ea suna astfel: Tot ce poate sa mearga rau va merge rau.
Toti am trecut prin momente si chiar prin zile (sau mai mult decat atat) in care am simtit ca legea lui Murphy este valabila. Uneori, se pare ca si experientele noastre ca ucenici respecta aceasta „lege”. Fara indoiala ca avem fagaduintele lui Dumnezeu ca El ne va ajuta sa nu cadem in descurajare, dar cat de usor este uneori, cu toate fagaduintele, sa fim ispititi sa ne lasam prada disperarii! Desigur, indiferent de situatie, nu ar trebui sa ni se
intample acest lucru niciodata.
In aceasta saptamana, vom urmari alte experiente ale ucenicilor si vom vedea ce putem invata din „zilele lor rele”.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO