Lectii de la „ucenici” care nu au acceptat conditiile ucenicie

Pentru studiul din aceasta saptamana, citeste: Matei 8,19-22; 19,16-26; Marcu 10,17-23; Luca 4,16-30; 18,18-30; Ioan 3,1-21.

Sabat dupa-amiaza

Text de memorizat: „Un altul a zis: ’Doamne, Te voi urma, dar lasa-ma intai sa ma duc sa-mi iau ramas bun de la ai mei’. Isus i-a raspuns: ’Oricine pune mana pe plug si se uita inapoi nu este destoinic pentru Imparatia lui Dumnezeu’.” (Luca 9,61.62)
O privire asupra studiului: Ce spun Evangheliile despre unii care doar au spus ca ar dori sa fie ucenici? Ce lectii putem invata din experienta lor, care sa ne poata inspira in ucenicia noastra, sa ne intareasca in credinta si sa ne conduca la o consacrare mai profunda?
Viata este plina de taine, la fiecare nivel. De la activitatea particulelor subatomice pana la insasi natura spatiului sau a timpului, sunt o multime de lucruri pe care nici macar nu am inceput sa le intelegem. Si totusi, probabil ca dintre toate lucrurile misterioase si greu de patruns, nimic nu este mai de nepatruns ca lucrarile inimii omenesti. Intr-o clipa si din motive care par de neinteles (poate chiar si pentru ei insisi), oamenii iau decizii care le pot influenta viata in mod semnificativ, spre bine sau spre rau, pentru vesnicie. Nu este de mirare ca Scriptura, atunci cand vorbeste despre inima, spune: „Cine poate sa o cunoasca?” (Ier. 17,9). In aceasta saptamana, vom urmari vietile unor oameni care au vrut sa fie ucenici si hotararile inimilor lor.

Pentru studiul Bibliei la rand: Exod 9 – 27

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO