El Își va paște turma ca un păstor, va lua mieii în brațe, îi va duce la sânul Lui și va călăuzi blând oile care alăptează.
Isaia 40:11

Ascultă ediția audio aici.

Acest verset ne încurajează să ne concentrăm pe lucrurile pozitive și pe încrederea pe care ne-o poate oferi Dumnezeu, indiferent de circumstanțe. Atitudinea pozitivă poate avea impact pozitiv asupra stării de sănătate, în special atunci când vine vorba de stres și anxietate. Cercetările arată că persoanele cu o atitudine pozitivă sunt mai puțin susceptibile de a dezvolta boli cronice, precum și faptul că pot avea un sistem imunitar mai puternic.

„De ce să fim nerecunoscători și lipsiți de încredere? Domnul Hristos este Prietenul nostru, iar cerul întreg este interesat de bunul nostru mers. N-ar trebui să îngăduim ca problemele și îngrijorările vieții de fiecare zi să ne tulbure sufletul și să ne întunece fața. Dacă procedăm astfel, atunci întotdeauna vom avea ceva care să ne tulbure și să ne necăjească. N-ar trebui să ne complăcem în griji care nu fac altceva decât să ne chinuiască și să ne istovească, dar care nu ne ajută să suportăm încercările” (Calea către Hristos, p. 122).

Din momentul în care alegem să ne încredem în Dumnezeu, El ne oferă o cale de a ne lăsa viața să fie schimbată. Acest lucru înseamnă că, deși schimbarea poate fi dificilă și ne poate face să ne simțim neajutorați, putem avea încredere că Dumnezeu ne va ajuta. El are un plan pentru viața noastră și ne poate oferi ceea ce avem nevoie pentru a ne face viața mai bună. De asemenea, textul ne învață că Dumnezeu este în control și că El ne poate oferi o temelie sigură, chiar și în vremuri de incertitudine. Ne poate oferi liniște și pace prin cuvintele Sale și ne poate ajuta să ne găsim curajul și puterea necesare pentru a trece peste dificultățile vieții. Ceea ce ne oferă Dumnezeu este mai presus de orice altceva – încrederea în El și în cuvintele Sale. Putem să ne bucurăm de protecția Sa și să ne încredem în El că ne va conduce prin orice situații ne-ar rezerva viața.

Lăsați-L pe Dumnezeu astăzi să vă ofere încrederea de care aveți nevoie, pentru a depăși orice obstacol, cu optimism!

 

autor: Ana-Maria Călinescu

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO