El îți izbăvește viața din groapă, El te încununează cu bunătate și îndurare.
Psalmii 103:4

Ascultă ediția audio aici.

Ca asistent medical care îngrijesc micii pacienți internați în spital, m-am gândit la începutul pandemiei că inevitabilul se va produce.  La începutul lunii octombrie 2021, am făcut infecția cu Sars-CoV-2. Nu mă temeam de boa­lă pentru mine, ci pentru soțul meu, care este diagnosticat cu scleroză multiplă. Soțul meu, cu o imunitate scăzută, a început boala cu subfebrilitate, tuse rară și impotență funcțională. Cu tot tratamentul administrat, starea lui s-a înrăutățit prin insuficiența respiratorie acută caracteristică virusului, varianta Delta.

Am solicitat ambulanța, și asistentul medical i-a făcut soțului meu testul rapid, care era negativ. Soțul meu a refuzat internarea la Spitalul Județean. După două zile, am solicitat din nou ambulanța, deoarece saturația de oxigen scăzuse la 55%, chiar dacă soțul folosea un concentrator de oxigen. Eu eram în carantină încă pa­tru zile și nu puteam să îl însoțesc la spital. Asistentul medical de pe ambulanță a insistat la dispecerat ca soțul să fie internat în Spitalul Municipal. A fost inter­nat pe Secția de medicină internă, compartimentul de ATI fiind supraaglomerat. După trei zile, soțul meu a fost transferat în ATI, unde a rămas internat 11 zile. În tot acest timp, biserica înălța rugăciuni fierbinți pentru toți cei bolnavi, inclusiv pentru soțul meu, care nu este membru al bisericii. În salonul de ATI, mă duceam în vizită de două ori pe zi, îmi încurajam soțul, îi făceam masaj pe membrele infe­rioare și spate, apoi mă rugam împreună cu el. Spre surprinderea medicilor din ATI, evoluția soțului meu era cea mai bună și nu a necesitat intubare.

Laudă Domnului pentru modul minunat al vindecării soțului meu. La o lună de la externare, soțul mi-a spus că a văzut, într-una din nopțile nedormite, în salonul de ATI, trei îngeri care vegheau asupra lui. „Îngeri ai lui Dumnezeu se află în ca­merele în care sunt îngrijiți cei bolnavi” (Divina vindecare, p. 222).

 

autor: Georgeta Nan

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO