Fiule, dă-Mi inima ta și să găsească plăcere ochii tăi în căile Mele!
Proverbele 23:26

Ascultă ediția audio aici.

Acest apel al lui Dumnezeu este adresat personal și ascunde o ofertă generoasă și binevenită pentru fiecare dintre noi. Atunci când Îi predăm inima, El poate face minunea schimbării depline a inimii vechi, cu trăsăturile ei păcătoase: egoism, lăcomie, răutate, invidie, oferind în schimb o inimă bună, nobilă, generoasă, sensibilă și iubitoare. Dumnezeu nu ne cere timpul, banii, talentele moștenite sau dobândite, ci ne cere să-I oferim de bunăvoie inima noastră, pentru a realiza un transplant necesar pentru a fi în deplină armonie cu El și a fi pe deplin fericiți.

Dorința de a avea un copil era tot mai puternică cu fiecare an care trecea și minunea nu se întâmpla. După șase ani de așteptare și multă rugăciune, Dumnezeu mi-a răspuns. Dar atât de diferit de așteptările mele.

În martie 2015, a apărut o problemă de sănătate care mi-a schimbat complet percepția asupra vieții. Dorințele și planurile mele și-au pierdut prioritatea, tot ce conta era să-mi recapăt sănătatea. După un an de suferință și mai multe intervenții chirurgicale, prognosticul medicilor era rezervat din cauza riscului mare de recidivă. Pregătită deja pentru o altă intervenție, medicul a constatat în urma unei ecografii că nu mai aveam nicio problemă și că operația nu mai era necesară. N-am să uit cum medicul a ridicat privirea în sus, spunând că numai Dumnezeu m-a vindecat. Cât de necesară a fost această lecție pentru mine!

Tot ce a contat când am trecut prin această încercare a fost să am asigurarea că Dumnezeu era acolo, cu mine, în inima mea, și că ochii mei găsesc plăcere în căile Sale. Și ce minunat a lucrat El! A făcut minunea vindecării mele și a continuat șirul minunilor, dăruindu-mi un băiețel.

Noi, oamenii, suntem diferiți, de aceea și căile și metodele prin care El intervine în experiența fiecăruia sunt diferite, dar destinația este una singură: binele și fericirea noastră.

Ești pregătit să renunți la planurile și dorințele tale și să accepți voia lui Dumnezeu?

Predă-ți astăzi inima lui Dumnezeu, și sigur vei găsi împlinire și plăcere în căile Lui!

 

autor: Mariana Broinea

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO