Uitați-vă cu băgare de seamă la corbi: ei nu seamănă, nici nu seceră, n-au nici cămară, nici grânar, și totuși Dumnezeu îi hrănește. Cu cât mai de preț sunteți voi decât păsările!
Luca 12:24

Ascultă ediția audio aici.

E după-amiază târziu și pe ușa cabinetului de cardiologie intră timidă și emoționată o tânără pacientă. Surprinsă de tinerețea ei, o întreb care sunt problemele ce au condus-o la noi. Cu vocea plină de îngrijorare, îmi spune povestea ei: rămasă orfană, ultimii ani ai copilăriei i-a petrecut într-o familie de plasament. Acum, la vârsta maturității, visul ei de a avea o familie proprie începea să prindă contur. În cursul dimineții s-a prezentat pentru a treia oară la cabinetul de expertiză medicală în vederea angajării, pentru că nu se reușea efectuarea unei electrocardiograme (ECG). În momentul în care electrozii erau atașați pe pielea ei, inexplicabil, aparatul dădea erori de înregistrare. Astfel încât, spre dezamăgirea ei, deși nu avea probleme cunoscute de sănătate, au fost prelungite evaluările prin îndrumarea spre cel mai apropiat cardiolog.

Am asigurat-o cu simpatie și empatie că nimic nu este întâmplător: Dumnezeu e Cel care ne conduce viața pentru că suntem prețuiți de El.

Electrocardiograma buclucașă ce se imprima, fără artefacte de data aceasta, a făcut acest adevăr real pentru toți cei prezenți: tânăra viitoare mămică suferea de o anomalie rară, chimică, a conducerii impulsului electric la inimă, care poate duce la moarte subită cardiacă, fără avertizări anterioare, anomalie descoperită pe acel unic traseu electric. După evaluările și testele genetice care au urmat (ocazie cu care s-a depistat și cauza probabilă a pierderii mamei la o vârstă atât de tânără), a primit ca tratament un dispozitiv ce previne oprirea inimii și, astfel, oferă o șansă la viață lungă. Recunoștința față de Dumnezeu este pe buzele ei la fiecare consultație de control și face referire cu amuzament la aparatul „bruiat” de El, din iubire pentru ea.

Doamne, ajută-ne să ne uităm cu băgare de seamă și să vedem că suntem de preț în ochii Tăi; Tu poți crea și din defecțiuni(-le unui aparat) șansa unei căi ce duce spre fericire.

Învață să privești atent la cum îți vorbește Dumnezeu prin tot ce te înconjoară!

 

autor: Natalia Hrihorișan

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO