Și să vă înnoiți în duhul minții voastre, și să vă îmbracați în omul cel nou, făcut după chipul lui Dumnezeu, de o neprihănire și sfințenie pe care o dă adevărul.
Efeseni 4:23,24

Ascultă ediția audio aici.

Mi-au trebuit mulți ani până când am realizat cât de mult contează gândurile pe care mi le fac. Ceea ce simt sau felul cum mă simt este în mare măsură datorat ideilor care se nasc în capul meu.

Multe din lucrurile pe care ni le spunem nu iau forma cuvintelor. Gândurile noastre sunt adesea imagini sau atitudini care nu au cuvinte atașate. Uneori ne este greu să exprimăm în cuvinte ceea ce se află în interiorul nostru.

Sentimentele noastre sunt determinate în cea mai mare măsură de circum­stanțele prezentului, mai exact de ceea ce ne spunem noi despre aceste cir­cum­stanțe.

Dacă îți spui că ești om de nimic, care nu poate face nimic bun, vei crede așa ceva. Iar când crezi ceva, vei acționa întocmai cu ceea ce crezi.

Concepțiile eronate sunt cauza directă a tulburărilor emoționale. Cu toții trăim tulburări ale gândirii, chiar dacă nu ne place să credem aceasta.

Lupta cea mai aprigă din acest univers se dă la nivelul minții.

Afirmațiile negative, denaturate și repetitive vin de la cel rău. Conversația cu sinele ar trebui ascultată pentru a se descoperi concepțiile eronate.

Dacă vrei să-ți schimbi concepțiile eronate pentru a fi o persoană mai fericită, schimbarea poate începe chiar acum.

Lui Dumnezeu nu Îi place când vorbim de rău pe cineva. A vorbi despre tine într-un mod care să-ți micșoreze valoarea și să te distrugă este în ochii Lui ceva rău.

Valoarea noastră ca persoane nu se bazează pe succesul pe care îl avem. Nu depinde de performanță, de realizări și nici de câți oameni ne iubesc și ne respectă.

Valoarea noastră este dată de declarația lui Dumnezeu: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea încât a dat…” Și ce preț a plătit!

Notează-ți într-un caiet lucrurile pe care ți le spui despre tine în fiecare zi. Ascultă-ți gândurile și cuvintele! Ești pregătit pentru schimbare?

 

autor: Anca Ciocîrlan

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO