LASĂ-ȚI „BAGAJELE” ÎN GRIJA LUI


De aceea, pentru că ai preț în ochii Mei, pentru că ești prețuit și te iubesc, dau oameni pentru tine și popoare pentru viața ta.
Isaia 43:4

Ascultă ediția audio aici.

În urmă cu câțiva ani, mă pregăteam pentru examenul de specialitate în anestezie și terapie intensivă. Acest examen european mereu era programat într-o zi de sâmbătă. Împreună cu reprezentanții Bisericii, am început demersurile ca să îl putem susține în altă zi. Se apropia data înscrierii și încă nu aveam un răspuns favorabil. Trebuie să recunosc că m-am îngrijorat pentru viitorul meu, dar, împreună cu familia, am continuat să ne rugăm și să ne încredem că Dumnezeu va purta de grijă. În acea perioadă de așteptare, m-am gândit la cei trei tineri din Babilon care au îndrăznit să nu asculte de împărat și să nu se închine chipului de aur. 

Versetele din Daniel 3:17,18 m-au ajutat să mă încred și mai mult în Dum­nezeu.

Și încrederea pe care mi-am pus-o în El mi-a fost răsplătită prin faptul că exact pe ultima sută de metri, ni s-a comunicat că organizatorii au acceptat să ne prezentăm la examen după apusul soarelui. Am căzut pe genunchi și I-am mulțumit Domnului pentru bunătatea Sa, pe care nu o meritam.

Deși examenul a început după apusul soarelui și s-a terminat târziu după miezul nopții, Îi mulțumesc lui Dumnezeu că a fost cu mine, că nota de promovare a fost peste așteptări, pentru că sunt prețuită și pentru că nimic nu este imposibil când alegi să Îi rămâi credincios.

„Tatăl nostru ceresc are o mie de căi prin care ne poate purta de grijă, căi despre care nu știm nimic. Aceia care acceptă principiul fundamental de a face din slujirea lui Dumnezeu o datorie supremă vor vedea încurcăturile dispărând și o potecă netedă înaintea picioarelor lor” (Divina vindecare, p. 481).

Nu știu ce povară porți cu tine, dar știu că poți să o lași în grija Domnului, care te prețuiește, te iubește și ți-a promis că îți va purta mereu de grijă.

Azi sau în momentele grele, când simți că nu mai ai nicio soluție pentru probleme tale, ascultă melodia „Să nu te temi de viitor” și îți doresc să găsești mângâiere în aceste versuri.

 

autor: Alina Voicu

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO