Eu, Domnul, Te-am chemat ca să dai mântuire și Te voi lua de mână, Te voi păzi și Te voi pune ca legământ al poporului, ca să fii Lumina neamurilor.
Isaia 42:6

Ascultă ediția audio aici.

Era o zi plăcută, razele soarelui mă încălzeau în drumul meu spre clinică, adierea vântului parcă mă trezea din tumultul gândurilor unei zile pline. Orele au trecut cu o oarecare sfială, dar acest lucru avea să se schimbe. Pe la amiază, a apărut o doamnă, a intrat în cabinet aducând cu ea durerea ce o bântuia în ultimele nopți nedormite. Se spune că durerea de dinți este printre cele mai puternice dureri ce pot fi simțite de oameni. Puteam să citesc disperarea pe fața noii paciente, așa că nu am mai stat pe gânduri, ci am trecut la treabă. După o oră și jumătate, doamna a plecat, neștiind ce să creadă, dar a avut încredere în mine că problema i-a fost rezolvată.

Două zile mai târziu, aceeași doamnă își face apariția pentru control. Nu pot exprima în cuvinte fericirea din ochii ei și zâmbetul luminos pe care îl avea. Am putut să simt recunoștința din vocea ei, și atunci am realizat ce impact pot avea asupra oamenilor prin a-i ajuta să zâmbească. Ea a zărit o licărire de speranță în mine, iar eu am putut vedea lumina din zâmbetul ei. Recunoștința mi-a umplut sufletul, știind că am putut să fiu lumină pentru măcar o persoană în acea zi.

Domnul dorește să fim un sprijin pentru oamenii din jurul nostru, să îi ajutăm atunci când ei au nevoie de noi. Putem fi o lumină pentru ei prin lucrarea medicală, în cazul meu, prin redarea unui zâmbet. Dar un zâmbet nu poate veni doar din asta. Orice faptă bună pe care o facem, oricând ajutăm pe cineva, putem fi un mijloc de apropiere a celuilalt de Isus. Domnul Hristos a folosit orice ocazie pentru a face bine oamenilor. Oportunitățile există, să profităm de ele! Am primit bogăția harului, speranța vieții veșnice, mântuirea, un scop în viață, iar fiecare dintre noi poate dărui oamenilor cel puțin unul din aceste lucruri, fiecare din noi poate fi lumină pentru oamenii din jurul lui.

Pentru astăzi, vă provoc să faceți o faptă bună, care să aducă un zâmbet!

 

autor: Cătălin Moga

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO