Nădăjduiește în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ți inima și nădăjduiește în Domnul!
Psalmii 27:14

Ascultă ediția audio aici.

Trăim un timp când întâlnim la tot pasul deznădejde și teamă, nesiguranță și incertitudine. Totul în jur este fragil. Pentru un timp ca acesta Dumnezeu îți oferă îndrumare prin cuvintele atât de clare și de încurajatoare ale psalmistului. Îți este inima slăbită? Îmbărbătează-te! Ești slab și neputincios? Fii tare!

Amintește-ți de bunătățile Domnului, care nu s-au sfârșit, și de îndurările Lui, care nu au ajuns la capăt, pentru că toate lucrurile merg spre binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu și care nădăjduiesc în El. Pentru cei care își pun nădejdea în Domnul sunt promise binecuvântări (Ieremia 17:7). Versiunea Fidela a Sfintei Scripturi redă îndemnul psalmistului în cuvintele următoare: „Așteaptă pe Domnul; încurajează-te, și El îți va întări inima; așteaptă, spun eu, pe Domnul.” Cu alte cuvinte, nu o lua înainte, bizuindu-te pe forțele proprii; nu uita făgăduințele și bunătățile Lui; ancorează-ți credința în Domnul indiferent de circumstanțe. „Dacă luăm noi conducerea lucrurilor pe care trebuie să le facem și ne bizuim pe priceperea noastră ca să izbutim, ne luăm o sarcină pe care Domnul nu ne-a dat-o și încercăm să o purtăm fără ajutorul Său. […] Dacă credem într-adevăr că Domnul ne iubește și că vrea să ne facă bine, vom înceta să ne frământăm în ceea ce privește viitorul. Ne vom încrede în Dumnezeu așa cum se încrede un copil într-un părinte iubitor” (Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 100).

O fetiță se afla pentru prima dată într-un tren care urma să treacă peste două brațe ale unui râu și peste pâraie largi. De fiecare dată când vedea pe geam un curs de apă, avea îndoieli și temeri, neînțelegând cum urma să traverseze apa în siguranță, însă atunci când trenul se apropia de râu, apărea un pod. Experiența aceasta, repetată de câteva ori, a făcut ca în cele din urmă fetița să răsufle ușurată și încrezătoare, spunându-și: „Cineva a pus poduri pentru noi până la capăt.”

Nu știm ce se va petrece în viețile noastre, dar avem asigurarea că suntem purtați pe brațele Lui.

Întărește-mi, Doamne, inima și dă-mi din belșug pacea Ta, căci nădăjduiesc în Tine!

 

autor: Florentina Oprițoiu

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO