Ci, credincioși adevărului, în dragoste, să creștem în toate privințele, ca să ajungem la Cel ce este Capul, Hristos.
Efeseni 4:15

Ascultă ediția audio aici.

În structura ființei noastre există trei elemente esențiale numite minerale, care contribuie la realizarea schimburilor celulare și a multor reacții chimice din organism: calciu, sodiu și potasiu.

Calciul este mineralul cel mai important și în cantitatea cea mai mare din organism, deoarece el formează oasele și dinții. Alături de sodiu și potasiu, susține sănătatea oaselor, participă la reglarea contracțiilor musculare, participă la reglarea temperaturii corpului, susține sistemul cardiovascular, ajută la coagularea sângelui, susține funcționalitatea sistemului endocrin, susține dezvoltarea și funcționarea sistemului nervos.

Excesul sau deficitul acestor minerale determină: rahitism, tulburări neurologice până la comă, crampe musculare, paralizie, tulburări ale sistemului cardiovascular.

Aplicând la domeniul spiritual, poate ni se pare ciudat să vorbim de con­cen­trații crescute de Credință, Adevăr și Dragoste, însă există și aceste situații, și le putem numi: nesăbuința (credința în exces), bârfa (adevăr în exces), gelozie (dragoste în exces). Concentrațiile scăzute le întâlnim în incertitudine sau ne­credință, ură sau indiferență, necunoaștere sau minciună.

Poți astăzi să spui adevărul fără să bârfești sau să minți, poți să iubești fără să îngrădești libertatea celui de lângă tine sau să fii indiferent, și poți să nu fii nesăbuit, temând-te de ziua de mâine.

Suntem chemați astăzi să aplicăm corect și să ținem echilibrul celor trei elemente atât de necesare unei vieți trăite frumos.

„Domnul Hristos dorește să reproducă chipul Său în inimile oamenilor; și El face acest lucru în și prin aceia care cred în El. Ținta vieții de creștin este aducerea de roade – reproducerea caracterului lui Hristos în cel credincios, pentru ca apoi să poată fi reprodus și în alții” (Parabolele Domnului Hristos, p. 46).

Alege să te alimentezi sănătos și echilibrat și crede că poți iubi pe cel ce ți-a greșit ieri, pentru că ai la îndemână adevărul.

 

autor: Gabriela Gocica

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO