Pacea să fie cu tine. Prietenii îți trimit sănătate.
3 Ioan 14

Ascultă ediția audio aici.

Urarea cea mai frecventă pe care o transmitem celor dragi și prietenilor cu prilejul zilei de naștere sau de Anul Nou sună invariabil: „Dumnezeu să vă dea sănătate!”

Oricine am fi și orice slujbă am avea, prima condiție de a fi eficienți este să ne bucurăm de sănătate.

Nu întâmplător apostolul Ioan i-a urat credinciosului și preaiubitului Gaiu – care lucra cu abnegație și dăruire pentru frați și pentru străini totodată – sănătate deplină, proporțională cu starea sa spirituală în creștere.

Orice ființă umană dorește să se bucure în timpul vieții mai întâi de sănătate și apoi de împliniri profesionale, relaționale și materiale. În cazul în care Dumnezeu a îngăduit ca unii din noi să ne fi născut cu unele dizabilități sau să ne apară pe parcurs, avem aceeași dorință de a ne bucura de sănătate și de a fi utili societății.

Dumnezeu ne oferă tuturor, prin Cuvântul Său și prin scrierile profetice, îndrumări prețioase cu privire la menținerea sănătății și la prevenirea bolilor. Aceste recomandări constau în: alimentație preponderent vegetariană, aport de apă suficient, mișcare în aer liber și în soare, odihnă timp de opt ore, cumpătare și încredere în Dumnezeu, de la care primim totul.

„Fără o cunoaștere a principiilor sănătății, nimeni nu este pregătit să-și asume responsabilitățile vieții. Cunoașterea faptului că omul trebuie să fie un templu al lui Dumnezeu, un locaș în care să se descopere slava Sa ar trebui să fie stimulentul cel mai puternic pentru dezvoltarea și grija de puterile noastre fizice. Creatorul a adus la existență făptura noastră umană într-un mod minunat, care impune respect. Și El ne poruncește să facem din ea obiectul nostru de studiu, să-i înțelegem nevoile și să facem ceea ce ține de noi pentru a o feri de rău și întinare” (Divina vindecare, p. 255).

 

autor: Petrică Tănase

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO