ACORDĂ ÎNCREDERE IZVORÂTĂ DIN IUBIRE


Am o mare încredere în voi. Am tot dreptul să mă laud cu voi. Sunt plin de mângâiere, îmi saltă inima de bucurie în toate necazurile noastre.
2 Corinteni 7:4

Ascultă ediția audio aici.

 

Elena a intrat în casă cu pași de pisică, a pus cheile de la mașină la locul lor și s-a strecurat în camera ei. Acum putea să plângă și să se roage fără să o vadă nimeni. A ieșit pentru prima oară „singură” cu mașina, iar la întoarcere a atins-o „puțin”. După un timp, când căuta încă formulări pentru scuze, auzi vocea chemătoare a tatălui ei:

— Draga mea, poți merge până la gară să o iei pe sora ta?

— Tatăăăăă, știii…, a încercat ea.

— Draga mea, vorbim după ce te întorci, te rog!

La ceasul cinei, când tata a terminat proiectul, mama i-a strigat la masă. Elena a ales să întârzie până după rugăciune. S-a îndreptat spre locul ei din colț, dar tata a prins-o drăgăstos de mână și a așezat-o pe genunchii lui, așa cum o făcea mereu de când erau mici, mai ales când voia să le răsfețe. Elena l-a cuprins pe după gât, și-a pus capul pe umărul lui, ca să nu-i vadă lacrimile, și pe când se pregătea să-i spună boacăna ei, el, strângând-o în brațe, i-a șoptit la ureche:

— Știi că te iubim!

— Dar, tati, am lovit mașina. N-am să mai conduc niciodată, suspină ea.

— Am văzut de când ai parcat-o, draga mea; de aceea te-am trimis după sora ta la gară. Vreau să știi că am încredere deplină în tine.

 „Nu trebuie să lași ca niciun comentariu făcut de buze omenești și nicio presiune a acțiunilor omenești ale acelora care cred că fac dreptate să te conducă să urmezi o cale care-l poate face pe copilul tău să interpreteze că te simți prea înjosit și dezonorat ca să-i mai acorzi încredere și să-i ierți nelegiuirea. Nimic să nu te facă să-ți pierzi speranța, nimic să nu-ți întrerupă iubirea și blândețea față de cel greșit. Tocmai pentru că este greșit are nevoie de tine și are nevoie de un tată și de o mamă care să-l ajute să se recupereze din capcana lui Satana. Apucă-l repede cu credință și dragoste și prinde-l de Mântuitorul plin de milă, amintindu-i că are pe Cineva care se interesează de el chiar mai mult decât o faci tu…” (Ellen G. White, Îndrumarea copilului, p. 266).

Acordă azi încredere izvorâtă din dragoste, așa cum și tu ai primit!

autor: Carol Potocian Băndean

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO