Domnul Dumnezeul vostru, care merge înaintea voastră, Se va lupta El Însuși pentru voi, potrivit cu tot ce a făcut pentru voi sub ochii voștri în Egipt.
Deuteronomul 1:30

Ascultă ediția audio aici.

Viața de familie se aseamănă cu o călătorie. Astfel că, experiența noastră se aseamănă deseori cu cea a lui Avraam și a soției sale. Sau cu cea a familiilor poporului evreu în călătoria dintre Egipt și Canaan. Ambele călătorii, la fel ca aceea a vieții noastre, conțin o lecție esențială.

În cartea sa Ruthless trust, Brennan Manning povestește o întâmplare emoționantă despre strălucitul etician John Kavanaugh, care a lucrat timp de trei luni la „casa muribunzilor” din Calcutta. Kavanaugh căuta o direcție clară despre cum să-și folosească cel mai bine restul vieții. În prima dimineață a întâlnit-o acolo pe Maica Tereza, care l-a întrebat ce poate face pentru el. Când Kavanaugh i-a cerut să se roage pentru el, ea a întrebat pentru ce se poate ruga. El a spus: „Rugați-vă să am claritate.”

Maica Tereza i-a răspuns ferm: „Nu, nu voi face asta. Claritatea este ultimul lucru de care să te agăți și primul la care trebuie să renunți!” Când Kavanaugh a afirmat că ea părea să aibă întotdeauna claritatea pe care el o dorea, ea a râs și a spus: „Nu am avut niciodată claritate; ceea ce am avut întotdeauna a fost încrederea. Așa că mă voi ruga ca și tu să ai încredere în Dumnezeu.”

Cu toții ne dorim claritate pentru a ști ce vrea Dumnezeu să facem! Dar, odată ce simțim că avem claritatea pe care o căutăm, ajungem să fim ispitiți să depindem mai puțin de călăuzirea continuă a lui Dumnezeu.

Deseori întâlnim pe drum obstacole și piedici care pot aduce simțământul îndoielii cu privire chiar și la cele mai bune decizii. Oare am luat decizia cea mai bună în privința partenerului de viață? Oare credința mea este cea adevărată? Oare îmi ascultă Dumnezeu rugăciunile? Oare ar trebui să fac întotdeauna ceea ce este bine chiar și când am ceva de pierdut etc.? De aceea, în orice situație, a cere călăuzire din partea lui Dumnezeu și a avea încredere în El este esențial pentru tine și pentru familia ta.

Poate și astăzi simți nevoia de a primi toate indicațiile privitoare la viață sau familie, însă dacă Dumnezeu nu-ți va descoperi detaliile experienței acestei zile sau ale întregii vieți înseamnă că dorește să-ți întărească încrederea în El!

autor: Valentin Filimon

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO