Fiți buni unii cu alții, plini de compasiune, iertându-vă unii pe alții, așa cum v-a iertat și Dumnezeu, în Hristos.
Efeseni 4:32

Ascultă ediția audio aici.

În 1876, guvernul britanic, la cererea lui Samuel Plimsoll, a dat o lege prin care toate corăbiile trebuiau să fie marcate cu o linie vizibilă deasupra liniei de plutire, pentru a se asigura ca niciuna nu era încărcată excesiv. Când această linie intra sub apă, însemna că vasul era prea încărcat și trebuia descărcat.

O parte importantă a manifestării dragostei față de partenerul de viață înseamnă să fii atent la această linie Plimsoll. Acest semn apare – sau dispare – atunci când poverile vieții sunt mai mari decât permite linia de plutire fizică, emoțională sau spirituală specifică fiecăruia dintre noi. Când vedem că se întâmplă lucrul acesta – și în timp vom reuși să identificăm ușor această limită – trebuie să ne întrebăm câteva lucruri importante: Este celălalt prea împovărat? Pot face ceva să-i ușurez această povară? Ce îngrijorări, preocupări sau poveri putem arunca peste bord pentru a readuce semnul corabiei deasupra liniei de plutire?

Dragostea adevărată întotdeauna se interesează de celălalt înainte de a fi interesată de sine. Așa că, data viitoare când te întâlnești cu cel drag, după o zi lungă, verifică „semnul Plimsoll”. Apoi, gândește-te ce poți face să ajuți la ușurarea poverilor, fie eliminând, fie preluând unele dintre acestea.

A fi atent și iubitor față de partenerul de viață începe cu aceste lucruri mici și simple – atunci când celălalt este prea împovărat, să preiei inițiativa de a arăta interes și de a prelua poverile pe care celălalt le poartă. Și, în final, ajungem la provocarea de a împlini legea lui Hristos, legea dragostei: de a ne purta sarcina unii altora (Galateni 6:2).

Ce poveri poartă astăzi cei dragi, pe care le poți prelua tu sau pe care le poți elimina?

Doamne, ajută-ne să fim atenți cu privire la poverile pe care le purtăm fiecare și să continuăm să plutim în siguranță atunci când este furtună!

autor: Marius Andrei

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO