Căci Duhul Sfânt vă va învăța chiar în ceasul acela ce va trebui să vorbiți.
Luca 12:12

Ascultă ediția audio aici.

Am visat să fiu părintele perfect încă dinainte să am copii. Hotărâtă să nu repet greșelile părinților mei, am participat la cursuri de dezvoltare a copilului și am citit cărți despre parenting. Am crezut că sunt pregătită când copiii pe care i-am adoptat au ajuns la mine acasă, la pachet cu personalitățile lor unice și voința lor puternică.

Când avea șapte ani, Tina a invitat-o pe prietena ei Kathy să doarmă la noi acasă. Regula era clară: trebuie să obții permisiunea înainte de a invita un prieten peste noapte. Exact în acea zi venisem de la serviciu cu o migrenă extrem de puternică.

— Mamă, Kathy o să vină să doarmă cu mine la noapte.

— Îmi pare rău! Kathy nu va putea veni peste noapte. Nu mi-ai cerut permisiunea înainte. Și, oricum, am o durere de cap groaznică. Nu e o ocazie bună.

— Ești cea mai rea mamă din lume! mi-a răspuns ea, oprindu-se în fața camerei ei; după ce a intrat, a trântit ușa, a plonjat în pat și am auzit cum tăblia patului s-a lovit de perete. De ce nu poți fi și tu drăguță, ca toate celelalte mame? a continuat tornada de cuvinte.

De trei ori s-a ridicat din pat, a trântit ușa și s-a aruncat din nou în pat, de fiecare dată lovind, bubuind și bruscând ușa și tăblia patului de pereții camerei. Vibrațiile se resimțeau în toată casa și în durerea pulsatilă a capului meu. Nu voiam să o disciplinez la durere, furie sau frustrare.

Apoi, Domnul a părut că-mi vorbește. Ține la intimitatea camerei ei. Scoate-i ușa!

M-am ridicat cu greu de pe canapea, am luat o șurubelniță din sertarul de unelte și, fără a rosti un cuvânt, am scos ușa Tinei din balamale și am rezemat-o de peretele din hol. Camera ei emana tăcere. Mai târziu, când mi-a mai trecut durerea de cap, am mers în camera Tinei. Am discutat cu calm. I-am spus că, atunci când își va lua timp să mediteze la comportamentul ei, îl voi ruga pe tatăl ei să pună ușa înapoi. Șapte zile fără intimitate și-au făcut treaba. Nu am mai avut niciodată o altă ușă trântită sau vreun invitat peste noapte neanunțat.

Dumnezeu nu ne cere perfecțiunea. El dorește părinți care sunt dispuși să fie conduși de Spiritul Său.

Tată, Îți mulțumesc că folosești oameni imperfecți pentru a îndeplini voia Ta perfectă!

autor: Karen R. Hessen

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO