EDUCAȚIA ADVENTISTĂ SALVEAZĂ VIEȚI


Ce ați învățat, ce ați primit, ce ați auzit de la mine și ce ați văzut la mine, aceea să faceți! Și Dumnezeul păcii va fi cu voi.
Filipeni 4:9

Ascultă ediția audio aici.

Îmi amintesc de o afirmație despre copiii credincioșilor adventiști de ziua a șaptea pe care am auzit-o în copilărie: „Tu ești născut în biserică.” Am presupus că, datorită faptului că părinții mei erau adventiști, eu eram în mod automat „în biserică”. Dar când am crescut mi-am dat seama că, deși mă născusem din părinți adventiști, nu mă născusem automat mântuit. De aceea, voi relata în rândurile de mai jos cum educația adventistă mi-a salvat viața.

Specialiștii în domeniul educației spun că primii cinci până la șapte ani de viață sunt cei mai importanți. Este perioada în care sunt insuflate valorile și principiile care-l vor călăuzi pe copil pentru restul vieții. La Școala de Sabat pentru copii din biserica în care am crescut am învățat că sunt creat după chipul lui Dumnezeu, cum pot să dezvolt o relație cu El și multe altele – aceleași principii pe care le învățasem acasă. Primul aspect al educației adventiste care mi-a salvat viața a fost faptul că atât acasă, cât și la biserică am învățat despre aceleași valori. Nu am avut niciodată nelămuriri cu privire la cine este Dumnezeu sau care este diferența dintre bine și rău, oricât de rele ar fi fost influențele exterioare. Acest element fundamental m-a însoțit și atunci când m-am mutat de la școala gimnazială la Liceul Teologic Adventist din București. Aflat departe de părinți, baza mea educațională adventistă urma să fie tot mai încercată.

Liceul Adventist mi-a oferit ocazii să-mi folosesc darurile și talentele pentru Dumnezeu, chiar dacă uneori am mai fost și asemenea fiului risipitor, încercând să gust și din „ofertele” vieții din afară. Fiind ancorat în principiile pe care le-am dobândit în familie și în biserică, am luptat cu ispitele care veneau din partea lui Satana și nu am cedat. Timpul a trecut și în prezent sunt student la Universitatea Adventus, unde învăț aceleași principii pe care le-am învățat în familie, liceu și biserică. Educația adventistă mi-a salvat viața și cred că a salvat viața multora asemenea mie.

autor: Denis Băculescu

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO