Cum M-a trimis pe Mine Tatăl, așa vă trimit și Eu pe voi.
Ioan 20:21

Ascultă ediția audio aici.

Educarea copiilor este cea mai frumoasă și mai valoroasă lucrare pe care o poate face un părinte. Primul învățător al copilului este mama. În perioada în care este cel mai impresionabil și se dezvoltă în cel mai rapid ritm, educația lui se află într-o mare măsură în mâinile ei. Ea este prima care are ocazia de a-i modela caracterul spre bine sau spre rău. Cei în grija cărora este încredințat copilașul mai departe sunt educatorii și învățătorii.

Pentru o educație de calitate în ceea ce o privește pe fiica mea, am ales să o înscriu la o școală creștină, chiar dacă acest lucru a însemnat să ne întoarcem dintr-o altă țară, lăsând în urmă viața clădită acolo. Dar planul lui Dumnezeu cu întoarcerea mea în țară avea și alt scop, acela de a lucra pentru El într-o școală creștină.

Viziunea școlii noastre este modelată de principiul biblic din cartea Proverbele 22:6: ,,Învață pe copil calea pe care trebuie să o urmeze și, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.’’ Suntem convinși că o educație cu accent pe valori, bazată pe concepția creștină despre lume și viață, reprezintă cea mai viabilă moștenire pe care am putea să o lăsăm copiilor noștri în vederea unei societăți mai bune și mai sănătoase din punct de vedere moral. Accentul pus pe o pregătire academică riguroasă împreună cu preocuparea pentru dezvoltarea caracterului sunt pilonii filozofiei educaționale a școlii noastre. Educând copiii în spiritul moralei creștine îi ajutăm să-și însușească valorile biblice: cinstea, corectitudinea, solidaritatea și generozitatea, pregătindu-i astfel pentru a fi oameni de valoare și cetățeni ai Împărăției lui Dumnezeu.       

Doamne, ai grijă de școlile creștine, de cei care le conduc și de elevii care învață acolo! Fă ca planul Tău să se împlinească prin ele!

autor: Corina Mihaela Cozma

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO