Frica Domnului este începutul științei.
Proverbele 1:7

Ascultă ediția audio aici.

Am crescut într-o biserică numeroasă, binecuvântată cu mulți copii și tineri. Păstrez și acum vii în mintea mea amintiri speciale de la Școala de Sabat, de la orele de rugăciune ale bisericii sau ale tinerilor, de la evanghelizările publice care puneau întreaga localitate în mișcare ca un furnicar. Îmi aduc aminte cu drag de serile în care mama îmi citea povestiri biblice sau de zilele în care mergeam să ajutăm la renovarea sau construirea unei noi biserici. Pot spune că viața mea a fost puternic influențată de ceea ce se petrecea în biserica în care am copilărit. Alegerea profesiei și pasiunea pentru muzică mi-au fost inspirate în familie și în cadrul bisericii.

Muzica a avut un rol definitoriu în formarea mea spirituală și m-a ajutat să depășesc cu bine perioada tulbure a adolescenței. Am visat de copil să cânt la un instrument muzical, însă abia la 16 ani, dorind să învăț la pian, dar având o vioară acasă, părinții mi-au promis că, dacă învăț la vioară, îmi vor cumpăra un pian. Doreau o garanție a planurilor mele făcute pe cheltuiala lor.

În scurt timp, pur și simplu m-am îndrăgostit de vioară. În fiecare zi, ore în șir, mă pierdeam în lumea muzicii. Prietenii din vechiul anturaj mă chemau împreună cu ei, dar nu mai aveam timp de risipit. Această decizie mi-a ordonat viața și m-a ferit de multe influențe neplăcute. Muzica a împlinit toate nevoile sufletului meu adolescentin. Am început să cânt pentru Dumnezeu în biserică și, după aproximativ un an, am simțit nevoia de a împărtăși cu câțiva copii pasiunea mea. Așa a luat ființă o mică orchestră de viori, care, privind înapoi peste timp, pot spune că a influențat în bine atât viața copiilor implicați, cât și viața mea. Activitățile muzicale desfășurate în cadrul închinării din frumoasa mea biserică au fost instrumentul folosit de Dumnezeu prin care m-a ținut aproape de El.

Dragi părinți, motivați-vă copiii să participe la activitățile organizate de biserică. Valorile cerului sunt eterne. Educația spirituală și un caracter frumos sunt nestemate care transcend cercul nostru strâmt și rece și deschid orizontul veșniciei.

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO