Ce voiți? Să vin la voi cu nuiaua sau cu dragoste și duhul blândeții?
1 Corinteni 4:21

Ascultă ediția audio aici.

Sunt perioade în viața noastră (pentru alții este o stare permanentă) când suntem nervoși, manifestând un comportament de tip compulsiv și cu tendințe către perfecționism. Atunci spunem și facem lucruri pe care le regretăm mai târziu. Și le facem viața celor de lângă noi mizerabilă.

Cum ați prefera să reacționeze celălalt în astfel de momente? Cu nuiaua sau cu duhul blândeții? Dragostea și duhul blândeții sunt cele mai eficiente. Bineînțeles că nuiaua iese din calcul. Ar fi nu doar un caz de violență domestică, dar și un gest de negare a apartenenței noastre la familia lui Dumnezeu.

Însă este tare bine atunci când celălalt își ia timp să vadă dincolo de perfecționismul sau de comportamentul nostru nepotrivit, alegând să ne ajute cu blândețe să regândim ceea ce facem și ceea ce spunem. Ce bine este să știi că poți vorbi despre ceea ce simți, chiar dacă (și mai ales atunci când) nu sunt lucruri prea frumoase. Când cineva ne ascultă și chiar se roagă cu noi, tratându-ne cu răbdare și cu blândețe, nu ne simțim niciodată dărâmați. Și mai ales atunci când știm că celălalt nu va folosi niciodată slăbiciunea mea pentru a mă întărâta sau a mă răni în vreun fel.

Primind dragoste, dar și ajutor pentru îndreptare din partea celuilalt în felul acesta, avem șansa de a porni într-o nouă direcție, având o perspectivă mai bună.

Cum îți corectezi partenerul de viață? Cu nuiaua cuvintelor tari sau prin sarcasm?

Cum poți în mod concret să-ți corectezi partenerul de viață folosind dragostea și duhul blândeții?

autor: Marius Andrei

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO