ISUS HRISTOS, ÎNVĂȚĂTORUL TRIMIS DE CER


Isus le-a zis: „Eu sunt Pâinea vieții. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată și cine crede în Mine nu va înseta niciodată.”
Ioan 6:35

Ascultă ediția audio aici.

  

Mintea este cel mai mare bun pe care-l avem, dar ea trebuie să fie educată prin studiu, prin meditație, prin învățătura primită în școala lui Isus, cel mai bun și cel mai veritabil Educator pe care L-a cunoscut lumea vreodată (Review and Herald, 6 ianuarie 1885).

„Eu sunt Pâinea vieții”, Autorul, Cel care hrănește și susține viața veșnică, spirituală. (…) Să mănânci trupul Său și să bei sângele Său înseamnă să-L primești ca pe un Învățător trimis de cer. Credința în El este esențială vieții spirituale. Aceia care se hrănesc cu Cuvântul lui Dumnezeu nu vor flămânzi niciodată, nu vor înseta niciodată și nu vor dori niciodată un bine mai înalt sau mai mare (Manuscript 81, 1906).

Cunoștința cea mai sigură și cea mai înaltă se găsește în Cuvântul lui Dumnezeu. În simplitatea lui este elocvență. Sunt și unii care prind cuvintele unor așa-ziși oameni mari ai lumii și cărora le place să rețină frazeologia lor ca pe ceva ce trebuie să respecte și să prețuiască. Veți auzi oameni care preamăresc ființe omenești, lăudându-i pe cei care sunt considerați mari în lumea aceasta. Făcând astfel, ei nu Îl mai văd pe Hristos în Cuvânt. Pentru ei, El nu este totul în tot, Cel dintâi, Cel de pe urmă și Cel mai bun în toate. Aceștia au nevoie să stea la picioarele lui Hristos și să învețe de la Cel a cărui cunoaștere corectă echivalează cu viața veșnică (Youth’s Instructor, 8 decembrie1898).

Biblia este ghidul nostru pe calea sigură care duce la viața veșnică. Dumnezeu a inspirat oameni care să scrie și să ne prezinte adevărul atrăgător pe care, practicându-l, vom primi puterea morală de a ne număra printre cele mai educate minți. Mintea tuturor acelora care fac din Cuvântul lui Dumnezeu studiul lor se va îmbogăți. Cu mult mai mult decât orice alt studiu, acesta este de natură să dezvolte capacitatea de înțelegere și să înzestreze fiecare facultate cu o nouă putere, cu o vigoare sporită. (…) El ne aduce într-o strânsă legătură cu cerul întreg, oferindu-ne înțelepciune, cunoștință și înțelegere… Evanghelia este adaptată pentru a fi o hrană spirituală, pentru a satisface apetitul spiritual al omului. În orice situație, ea este exact lucrul de care omul are nevoie (Youth’s Instructor, 13 octombrie 1898).

autor: Ellen G. White

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO