Voi sunteți epistola noastră, scrisă în inimile noastre, cunoscută și citită de toți oamenii.
2 Corinteni 3:2

Ascultă ediția audio aici.

Primăvara și-a intrat timid în drepturi. Întâmplător, am fost martorul câtorva zâmbete sincere pe care câteva persoane le-au afișat la primirea unor banali, dar frumoși ghiocei. Și cum să nu fii umplut de bucurie atunci când primești sau oferi aceste flori frumoase vestitoare ale primăverii?

În Cuvântul lui Dumnezeu există sute de făgăduințe, suficiente pentru a încuraja pe oricine, în orice situație, în orice încercare prin care trecem. Din păcate, majoritatea semenilor noștri nu reușesc să le cunoască. De aceea, Dumnezeu ne-a rânduit pe noi, cei ce am gustat din bucuria Stăpânului nostru, să fim o interfață pentru acești oameni necunoscători. Altfel spus, să devenim epistole vii, citite de toți oamenii.

Da, este o veste bună și un avantaj serios pentru transmiterea mesajului Evangheliei faptul că oamenii „ne citesc” viețile. Pe de altă parte, poate fi și rău, chiar distructiv, atunci când le transmitem oamenilor un mesaj nepotrivit, negativ, prin atitudine, maniere și gesturi care vor avea ca efect îndepărtarea oamenilor de dragostea divină.

Avertizarea vine prin chiar profetul sfârșitului: „Să nu rostim niciun cuvânt de îndoială sau de tristețe, să nu nutrim o atmosferă interioară negativă, de murmurare, de neîncredere”, pentru că acestea îi vor afecta atât pe cei care le nutresc, cât și pe cei cu care aceștia interacționează. Același lucru i-a fost transmis de profet și unei surori din Europa: „Nu privi la spinii, mărăcinii și țepii din viața ta” (sau la cei din viața altora). Pentru că ceea ce nutrești, aceea le oferi și celorlalți.

Ca simbol al sosirii primăverii, ai putea oferi unei persoane dragi niște țepi sau mărăcini, în loc de ghiocei? Metaforic vorbind, zi de zi, conștient sau nu, le oferim semenilor noștri ori una, ori cealaltă.

„Când dai mâna cu un prieten, pe buzele tale și în inima ta să fie laude la adresa lui Dumnezeu. Faptul acesta va îndrepta cugetele lui la Domnul Hristos” (Calea către Hristos, p. 119).

Și astăzi va fi o zi în care le vom oferi semenilor noștri „ghiocei” sau „mărăcini”. Nu uita că oamenii chiar iubesc ghioceii! Și sunt sigur că și Dumnezeu!

autor: Sorin Demian

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO