„Dobândește înțelepciune, dobândește pricepere; nu uita cuvintele gurii mele și nu te abate de la ele!” (Proverbele 4:5)

Ascultă ediția audio aici.

Succesul este doar vârful aisbergului, care se vede deasupra apei, însă cea mai mare parte a unui aisberg se află în apă și nu se vede, asemenea multor eforturi sau influențe care nu se văd, dar care contribuie la succes.

Fără îndoială, în spatele succesului doctorului Ben Carson s-a aflat Sonia Carson, o mamă înțeleaptă și perseverentă în deciziile pe care le-a luat în privința băieților ei. Unul dintre cele mai dificile momente din viața lui Ben a fost atunci când mama lui i-a pus pe el și pe fratele lui, Curtis, să citească două cărți pe săptămână și să le facă fiecăreia câte un rezumat. Crezuse că mamei lui îi va trece gândul acesta după ce va vedea că băieții s-au pus pe treabă și pe urmă o va lăsa mai moale. Însă nici vorbă. Cu cât observa că această regulă dă randament, cu atât devenea mai convinsă că ceea ce le-a impus băieților ei era un lucru bun, care îi va ajuta. De fapt, dorința Soniei era ca băieții ei să devină persoane la care oamenii să se uite cu admirație, să își depășească statutul de prostănaci ai clasei.

Mai târziu, Ben povestea că acea perseverență a mamei lui a fost puntea de lansare a ceea ce a devenit el – un neurochirurg de succes. Această experiență l-a făcut să îi inspire și pe alți copii să pună mâna pe carte și să citească, așa luând naștere Bursa Carson, care are ca scop să îi ajute pe cei care doresc să muncească și să persevereze în viață.

În viața creștinului, perseverența și sfaturile bune se împletesc armonios pentru a te duce pe culmile pregătite de Însuși Mântuitorul. Un sfetnic bun poți fi și tu pentru cei din jurul tău.

Roagă-te ca Biblia să fie cartea care să îi schimbe și să îi transforme pe toți tinerii și să îi ajute să devină noi lumini pentru generațiile viitoare!

Provocare:

Oferă-i unui tânăr sau unei tinere o carte care ar putea să îi schimbe viața și inspiră-l/inspir-o să o citească!

Alin Cătinean
Conferința Transilvania de Sud

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO