„Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire.” (2 Timotei 3:16)

Ascultă ediția audio aici.

În urmă cu câțiva ani, revista History a publicat un articol cu titlul „O regină și 12 președinți”. Materialul prezenta istoria reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care, de la urcarea ei pe tron, în februarie 1952, s-a întâlnit cu aproape toți președinții care au condus, începând de atunci, Statele Unite ale Americii, excepție făcând doar Lyndon B. Johnson.

De-a lungul timpului, dintre toate cărțile scrise, Biblia s-a remarcat și a fost numită Cartea Cărților, adică un fel de „regină” a cărților. Copiii sunt interesați să se întâlnească cu diferite personalități și să fie în preajma casei regale. Așa cum își doresc să vadă regina vreunei țări, ar fi interesant să le aducem aminte că pot avea o întâlnire cu „regina” cărților.

Și, până la urmă, de ce este Biblia Cartea Cărților? În primul rând, avem în vedere faptul că a fost scrisă într-un mod inedit: de peste patruzeci de autori într-o perioadă de aproximativ o mie cinci sute de ani, pe trei continente și în trei limbi. În al doilea rând, în Scriptură avem prezentate fragmente cu caracter profetic, care au prevăzut locuri, evenimente și chiar numele unor oameni din viitorul îndepărtat și toate s-au împlinit. În al treilea rând, Biblia schimbă viața cititorilor, căci ea a transformat indivizi, familii, civilizații și națiuni atunci când a fost prețuită.

Oameni celebri din întreaga lume au recunoscut superioritatea Sfintei Scripturi, iar George Washington, primul președinte al Statelor Unite ale Americii, a declarat: „Este imposibil să conduci lumea cu dreptate fără Dumnezeu și fără Biblie.” Este timpul să promovăm Biblia în rândul generației tinere ca fiind nu o carte obișnuită, ci „regina” cărților.

Doamne, mă rog azi pentru tinerii din penitenciare, care, deși nu sunt în libertate, își doresc să descopere adevărurile din Biblie!

Provocare:

Gândește-te și la alte motive pentru care Biblia este o carte specială și merită citită în fiecare zi!

Florin Răduț
Conferința Oltenia

 

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO