„Prin credință au cucerit ei împărății, au făcut dreptate, au căpătat făgăduințe, au astupat gurile leilor.” (Evrei 11:33)

Ascultă ediția audio aici.

În anul 2017, a fost lansat primul volum din colecția intitulată „Marea carte cu eroi”. În primul volum sunt prezentate șapte povestiri cu regi, voievozi și eroi din istoria neamului dacoromân. Un aspect interesant este faptul că la finalul volumului apare capitolul „Povestea ta”, în cadrul căruia cititorii pot completa propria poveste pe paginile albe care sunt puse la dispoziție. După ce și-au scris istoria personală, ei îi pot trimite materialul autorului cărții, care îi va premia pe curajoși.

Copiii au fost mereu încântați de eroii din povestiri și au încercat să se identifice cu personajele lor preferate. Gesturile, cuvintele și faptele eroilor sunt imitate de cei mici în diferite situații de viață.

Biblia este plină de eroi ai credinței care au fost devotați cauzei lui Dumnezeu și nu au renunțat la idealurile divine. Ei au trecut prin multe situații complicate, au fost înconjurați de dușmani, și totuși au fost gata să meargă mai departe pe drumul adevărului. Credincioșia lui Iosif, care a fost vândut ca sclav, apoi a ajuns servitor la casa lui Potifar, după care a fost aruncat în temniță pe nedrept, pentru ca finalul vieții să-l găsească în funcția de prim-ministru al Egiptului, reprezintă un exemplu de erou biblic.

Putem continua cu experiențele lui David, păstorul, poetul, dar și împăratul Israelului, cu profetul Daniel, care și-a păstrat legătura cu Dumnezeu indiferent de legile date de împărat. Apoi, un alt erou a fost Iov, care a suferit în tăcere chiar dacă nu înțelegea planul divin. Povestirile biblice pline de suspans, lupta dintre bine și rău și finalul fericit reprezintă motive întemeiate pentru ca cei mici să fie interesați de citirea Bibliei.

Doamne, mă rog azi pentru pastorul bisericii noastre, ca el să fie aproape de generația tânără!

Provocare:

Citește viața unui erou din Biblie și transmite câteva din calitățile lui unei persoane care trece printr-o situație dificilă!

Florin Răduț
Conferința Oltenia

 

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO