„V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri, dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea.” (Ioan 16:33)

Ascultă ediția audio aici.

Suntem puși deseori în situația de a lua decizii importante ce necesită curaj și hotărâre, decizii menite să ne schimbe radical viața și poate chiar viața celor din jurul nostru. Atunci când a spus: „Îndrăzniți!”, Isus nu ne-a asigurat că va înlătura obstacolele și greutățile din viața noastră, dar ne-a asigurat că finalul va fi o reușită. Actele de curaj se hrănesc din credință, din convingerea omului vizionar.

Destinul lui Moise a fost unul de excepție. Dumnezeu l-a ales să elibereze poporul Său din robie. Începutul istoriei acestui om al credinței a fost scris cu mult curaj de câteva persoane care au ales să i se opună faraonului pentru că aveau o viziune mai înaltă și principii imuabile. Deși în Israel s-au născut mai mulți copii de parte bărbătească, doar Amram și Iochebed au ales să acționeze împotriva decretului regal, pentru că ei credeau într-un destin mai bun decât acela al robiei în Egipt. Maria, care era doar o copilă, a supravegheat coșulețul care plutea pe Nil și i-a vorbit cu încredere prințesei Egiptului, sugerându-i cea mai potrivită bonă.

La vederea copilului lipsit de apărare care plutea în derivă în apele periculoase, fiica faraonului a simțit empatie pentru mama evreică ce și-a abandonat fiul pe apă cu credința că Dumnezeu îl va salva. În ciuda faptului că era fiul unor sclavi și că exista un edict regal care condamna la moarte orice copil evreu, ea a văzut în el un mare conducător. Din această viziune s-a născut curajul de a-l numi fiul ei și de a-l crește ca pe un descendent de viță regală.

Astăzi, Domnul ne cere să fim curajoși și să ne lăsăm motivați de idealul Său pentru noi, să ne însușim viziunea Sa și să contribuim la salvarea acelora care plutesc în derivă pe apele învolburate ale unei societăți care și-a pierdut reperele morale.

Tată, dă-mi curajul să îmi îndeplinesc idealurile și să Te onorez prin faptele mele în fața oamenilor!

Provocare:

Care sunt cele mai mari temeri din viața ta? Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea putere să le învingi și mergi înainte cu El!

Claudia Botezat
Conferința Oltenia

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO