Un tăciune scos din foc - Devoțional zilnic. Satana îl condamnase pe omul acesta să fie încă una dintre victimele epurărilor politice din timpul Războiului Civil Spaniol, dar Dumnezeu l-a disculpat și l-a eliberat. El a fost ca „un tăciune scos din foc”. Să fim recunoscători astăzi pentru îndurarea divină, care este la lucru în viața noastră.

Domnul a zis Satanei: „Domnul să te mustre, Satano! Domnul să te mustre, El, care a ales Ierusalimul! Nu este el, Iosua, un tăciune scos din foc?” (Zaharia 3:2)

Ascultă ediția audio aici.

Jesús Ubieta Bustos era militant în organizația Tinerimea Socialistă. Înrolat în armata republicană, nu a fost printre câștigătorii Războiului Civil spaniol. La sfârșitul războiului, a fost reținut și băgat la închisoare, la vârsta de 18 ani. După mulți ani petrecuți în diverse închisori spaniole, a fost condamnat la moarte. În închisoarea din Bilbao, în fiecare dimineață, un pluton de soldați sub comanda unui ofițer trecea prin celule și îi striga pe anumiți prizonieri, care apoi nu se mai întorceau niciodată… Dar întotdeauna au trecut mai departe, pe lângă celula lui Jesús Ubieta. Dacă l-au strigat vreodată? A venit într-adevăr și ziua aceea. În timpul unui proces sumar, a fost întrebat dacă avea ceva de pledat și a răspuns că nu își mânjise niciodată mâinile de sânge. Era socialist pentru că aprecia valorile acestei ideologii politice. Apoi, un preot i-a spus că vrea să îi asculte spovedania înainte de moarte, dar Ubieta a refuzat categoric pentru că avea conștiința liniștită și, pe deasupra, nu era credincios. Atunci iezuitul l-a scos din grup și i-a spus: „Rămâi în camera aceasta! Noi doi trebuie să stăm de vorbă. Înainte să mori, o să te conving!” Nu a aflat niciodată de ce părintele Vilariño nu s-a mai întors. Descoperise în el un om sincer, drept, onest, care nu merita să moară? Sau era vorba despre orgoliul rănit al preotului, care nu putea tolera opoziția acuzatului, dar care l-a uitat imediat?

Dumnezeu știe și se știe din sursă sigură, pe baza mărturiilor, că guvernul generalului Francisco Franco i-a grațiat pe prizonierii politici condamnați la moarte la una sau două zile după executarea lor; dar prizonierului Jesús Ubieta Bustos i-a fost acordată grațierea pe când era încă în viață. Autoritățile închisorii s-au văzut obligate să îi redea libertatea. Câțiva ani mai târziu, Ubieta a intrat în contact cu Biserica Adventistă și a fost botezat, alături de familia sa, pe 20 aprilie 1969. Timp de mulți ani a luat parte la lucrarea de colportaj. El însuși mi-a relatat experiența providențială a vieții sale, pe când era colportor.

Satana îl condamnase pe omul acesta să fie încă una dintre victimele epurărilor politice din timpul Războiului Civil Spaniol, dar Dumnezeu l-a disculpat și l-a eliberat. El a fost ca „un tăciune scos din foc”.

Să fim recunoscători astăzi pentru îndurarea divină, care este la lucru în viața noastră.


Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO