Când se va termina corupția? - Devoțional zilnic. Hristos Și-a dat viața pentru a face posibil ca omul să fie refăcut după chipul lui Dumnezeu. Puterea harului Său este cea care aduce oamenii laolaltă, în ascultare de adevăr. Cei care vor experimenta în sufletul lor mai mult din sfințirea adevărului trebuie să prezinte acest adevăr și celor care nu îl cunosc.

Căpeteniile lui sunt în mijlocul lui ca nişte lupi care îşi sfâşie prada; varsă sânge, pierd sufletele numai ca să-şi potolească lăcomia de bani. (Ezechiel 22:27)

Ascultă ediția audio aici.

Campaniile electorale sunt evenimente în timpul cărora, adesea, aspiranții la funcțiile publice își exagerează propunerile pentru a convinge alegătorii, promițându-le mai mult decât vor putea realiza vreodată. Pentru și mai multă credibilitate, ajung să promită cu înverșunare că, odată aleși într-o funcție sau alta, „se va termina cu corupția” din respectivul domeniu. Curios este însă că e dificil să vezi sau să auzi știri, sau să citești ziarul, fără să dai peste mari scandaluri de corupție în rândul celor din clasa politică din diverse regiuni ale lumii. Se pare că ideea de angajat în domeniul public, persoană care creează facilități pentru concetățeni prin acorduri și legi, este de mult făcută uitată. Până acolo încât mulți au ajuns să considere că liderii lor sunt persoane abuzive care, deseori, confundă administrația publică cu o pradă de război. Promisiunea de „a termina cu corupția” se repetă fără să fie adusă la îndeplinire.

Nu e bine să-i privim cu ochi răi pe cei care guvernează țările în care lucrurile stau astfel, pentru că această atitudine nu contribuie la consolidarea libertăților unei națiuni. Dar nu putem nici să ne conformăm unui asemenea leadership, mai ales de dragul copiilor și al tinerilor, care vor risca să creadă că trebuie să se adapteze la o stare de lucruri, din moment de corupția este o parte implicită din viața societății. Liderii care guvernează astăzi sunt copiii care au asimilat valori (sau nonvalori) în societățile în care au crescut. Astăzi recoltăm ce am semănat.

Ce se poate face pentru a opri corupția, la orice nivel? Iată un sfat bun: „O mare lucrare trebuie îndeplinită prin prezentarea adevărurilor mântuitoare ale Bibliei. Ele constituie mijloace de stăvilire a valului de stricăciune morală de pe pământ, rânduite de Dumnezeu. Hristos Și-a dat viața pentru a face posibil ca omul să fie refăcut după chipul lui Dumnezeu. Puterea harului Său este cea care aduce oamenii laolaltă, în ascultare de adevăr. Cei care vor experimenta în sufletul lor mai mult din sfințirea adevărului trebuie să prezinte acest adevăr și celor care nu îl cunosc. O lucrare mai nobilă și mai înălțătoare, ei nu vor găsi niciodată” (Sfaturi pentru părinți, educatori și elevi, p. 195).

Astăzi vă încurajez să studiați, să îi învățați pe alții, să proclamați și să practicați adevărurile Bibliei. Influența ei în viața noastră și a alor noștri va favoriza construirea unei societăți mai bune.


Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO