„Leneşul zice: ‘Afară este un leu, care m-ar putea ucide pe uliţă!” Proverbe 22:13

Cel leneş zice de fapt că el nu vrea să iasă pe stradă pentru că nu vrea să fie rănit. El spune că a ieşi în stradă înseamnă a risca. Şi el este mult mai binevoitor să stea în casă unde este cald şi comfortabil. Te-ai simţit vreodată în situaţia acestui om atunci când ai fost invitat să te angajezi în mărturisire creştină? Este oare posibil ca şi în această împrejurare să dorim să stăm în casă pentru că ne este teamă de leii de afară?

Unul din motivele pentru care mulţi găsesc că este mai comfortabil să stai în casă la gura sobei este nesiguranţa spirituală din propriile lor vieţi. Ei îşi dau seama în adâncul sufletelor lor că religia lor este doar un obicei sau o faţadă. Ei nu doresc ca religia lor să fie examinată îndeaproape şi de alţii. Ei nu doresc să mărturisească pentru că de fapt ei nu sunt siguri de propria lor stare în ce priveşte legătura lor cu Dumnezeu.

Un alt leu în stradă este teama de a fi înghesuit din punct de vedere teologic de către cineva care pune întrebări grele. Ai încercat tu să stai în casă la gura sobei din cauza acestui motiv? Noi toţi avem tendinţa să lăsăm pe cei de profesie ca să facă mărturisirea pentru noi, să-i lăsăm pe ei să dea piept cu acest leu în dreptul nostru. Noi consideram că profesioniştii sunt invulnerabili la atacurile leilor! Ei trebuie să aibă toate răspunsurile, şi să ştie cum trebuie făcut totul.

Un al treilea leu în stradă este teama de nereuşită. Ai încercat să dai mărturie cuiva, poate chiar şi studii biblice, şi să-ţi dai seama că nu ai avut succes? Te-ai temut atunci că a fost vina ta că oamenii cărora le-ai mărturisit nu s-au hotărât să treacă de partea lui Dumnezeu?

Pentru a fi în stare să dai piept cu leii din stradă, aş vrea să-ţi reamintesc că pentru acei care nu sunt siguri din punct de vedere spiritual, secretul constă în a veni la Isus. Când Îl vom cunoaşte pe Isus ca prieten al nostru, şi ne vom da seama de acceptarea Sa plină de iubire, nouă nu ne va mai fi teamă de acel leu. În al doilea rând, mărturisirea creştină de bază constă în a spune altora ceea ce Isus a însemnat pentru noi. Noi putem întotdeauna admite că nu cunoaştem răspunsul la o întrebare teologică, dar că avem bunăvoinţa să căutăm acel răspuns. În al treilea rând nu ni se cere să ne epuizăm total pentru a dobândi succesul. Rezultatul lucrului nostru trebuie lăsat în mâinile lui Dumnezeu. Dumnezeu ne invită astăzi să ne angajăm în slujba Lui, şi El va da piept cu leii în dreptul nostru.

Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

 

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO