„Și ce voi mai zice? Căci nu mi-ar ajunge vremea, dacă aş vrea să vorbesc de Ghedeon, de Barac, de Samson, de Ieftaie, de David, de Samuel şi de proorocii” Evrei 11:32

Predându-se stăpânirii lui Dumnezeu, unii se tem că îşi vor pierde individualitatea şi personalitatea. Ei se tem că vor deveni nişte marionete. Ceea ce noi trebuie să înţelegem este că sunt numai două posibilităţi în privinţa stăpânirii vieţilor noastre: fie Dumnezeu, fie Satana, niciodată noi. Și care dintre aceste două posibilităţi are să poarte riscul distrugerii individualităţii şi libertăţii noastre? Stăpânirea lui Dumnezeu sau stăpânirea lui Satana?

Dumnezeu ştie cum să păstreze individualitatea noastră, chiar atunci când El ne conduce. El este Acela care a creat această individualitate. Dacă ar trebui să dăm un exemplu despre o persoană încăpăţânată probabil că cel mai bun ar fi apostolul Pavel. Înainte de a veni la Hristos, el a fost încăpăţânat în privinţa propriilor sale idei. După ce a venit la Hristos, el a fost încăpăţânat pentru Dumnezeu şi pentru cauza Lui. Înainte ca Andrei să vină la Isus, el era tăcut şi retras. După ce a venit la Isus, el a rămas tăcut şi retras, dar în mod tăcut el a adus mereu pe cineva la Isus.

Te temi că vei deveni o unealtă pasivă în mâinile lui Dumnezeu? Ai cântat vreodată cântecul: „Voia Ta Doamne, doar voia Ta! Să se-mplinească în viaţa mea”? Ai cântat această cântare din toată inima? Sau te tulbură aspectul pasiv al predării? Să nu uităm însă că cu Dumnezeu cuvântul pasiv poate însemna foarte multă activitate!

Ionatan părea că-şi ieşise din minţi. El a luat pe cel ce-i purta armele şi împreună au urcat pe un munte ca să distrugă o armată întreagă de duşmani. Dar el era stăpânit de Dumnezeu. El era un instrument pasiv în mâna lui Dumnezeu. Și duşmanul a luat-o la fugă.

Ghedeon s-a dus la război cu ulcioare şi făclii. El a trimis acasă 95 la sută din armata sa, păstrând numai o mână de ostaşi. Ei au atacat şi duşmanul a fugit. El era călăuzit de Dumnezeu.

Moise a condus mai mult de un milion de oameni afară din robia egipteană către ţara făgăduită. Iosua, sub conducerea lui Dumnezeu, a condus poporul Israel la luarea în stăpânire a ţării făgăduite. Pavel a călătorit dintr-un oraş în altul, declanşând fie o redeşteptare, fie o răscoală în toate locurile pe unde mergea. Călăuzirea lui Dumnezeu ne va face mai activi decât am fost vreodată. Dar noi suntem numai unelte în mâna Sa. Vrei tu să te predai astăzi stăpânirii şi conducerii lui Dumnezeu?

Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

 

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO