Dacă Îl cunoști, te vei încrede în El

„Nebunul zice în inima lui: ’Nu este Dumnezeu!” Psalmul 14:1

Un bărbat a venit odată la mine şi mi-a spus: „Am terminat cu Dumnezeu, cu credinţa şi cu religia.”

„Ce s-a întâmplat?” l-am întrebat eu.

„Soţia mea a murit de curând. Am citit în Scriptură că ’orice veţi cere, crezând, veţi primi.’ Timp de doi ani m-am rugat şi am crezut că soţia mea nu va muri. În fiecare zi îi spuneam: ’Nu te îngrijora draga mea – nu vei muri.’ Şi totuşi a murit. Dumnezeu nu există.”

Această înţelegere greşită a credinţei duce la descurajare multe mii de oameni. Există biserici întregi, denominaţiuni întregi, clădite in jurul ideii că credinţa poate fi generată prin eforturi personale. Ei consideră că dacă ai o gândire destul de pozitivă, poţi determina mersul evenimentelor.

Credinţa nu este nimic mai mult decât a te încrede în Dumnezeu. A fi încredinţat că El este dragoste, că El doreşte să fim fericiţi. Isus este vrednic de toată încrederea. Dacă nu crezi aceasta, încă nu-L cunoşti. Acela care nu este destul de sigur că se poate încrede în Isus nu are de fapt o legătură corespunzătoare cu El.

Într-o dimineaţă am intrat într-o curăţătorie chimică dintr-un oraş din nord-vestul Statelor Unite. Cu o noapte înainte, în acel oraş se întâmplase un accident de automobil, în care şi-a pierdut viaţa mama a patru copiii mici. În conversaţia mea cu doamna de la curăţătorie, ea mi-a spus: „Unii oameni vor să moară, şi de fapt ar trebui să moară, dar nu mor. Alţii nu vor să moară, nici n-ar trebui să moară, şi totuşi mor. Nu cred că Dumnezeu este prea sigur de ceea ce face.”

Eu am întrebat-o: „Îl învinuieşti dumneata pe Dumnezeu pentru lucruri de felul acesta?” Auzind aceasta ea s-a supărat şi n-a mai vrut să continue conversaţia.

Această doamnă dovedea prin aceasta faptul că nu-L cunoştea pe Isus. A te încrede în Dumnezeu nu înseamnă a fi convins că El va împlini toate cererile tale exact la momentul şi în modul în care aştepţi tu. Uneori El permite ca un deces să intervină la un moment care ni se pare nouă nepotrivit. Dar dacă Îl cunoaştem, noi nu ne vom îndepărta de El atunci când încercările ne copleşesc, ci mai degrabă vom continua să stăm alături de El pentru că Îl cunoaştem şi ne încredem în El.

Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

 

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO