„Chiar dacă mă va ucide, eu tot voi nădăjdui în El.” Iov 13:15 (King James Version).

„Fiii lui Dumnezeu au venit într-o zi de s-au înfăţişat înaintea Domnului. Şi a venit şi Satana în mijlocul lor. Domnul a zis Satanei: ’De unde vii?’ Şi Satana a răspuns Domnului: ’De la cutreierarea pământului şi de la plimbarea pe care am făcut-o pe el.’ Domnul a zis Satanei: ’Ai văzut pe robul meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pământ Este un om fără prihană şi curat la suflet, care se teme de Dumnezeu şi se abate de la rău.’ Şi Satana a răspuns Domnului: ’Oare degeaba se teme Iov de Dumnezeu? Nu l-ai ocrotit Tu pe el, casa lui şi tot ce este al lui? Ai binecuvântat lucrul mâinilor lui, şi turmele lui acoperă ţara. Dar ia întinde-Ţi mâna, şi atinge-te de tot ce are, şi sunt încredinţat că te va blestema în faţă.’ Domnul a zis Satanei: ’Iată, îţi dau pe mână tot ce are, numai asupra lui să nu întinzi mâna.’ Şi Satana a plecat dinaintea Domnului.’” Iov 1,6-12.

De ce se întâmplă oare că atunci când oamenii se hotărăsc să-L caute mai serios pe Dumnezeu totul le merge mai rău? Când o persoană începe să trăiască o viaţă de devoţiune zilnică faţă de Dumnezeu, o grămadă de probleme încep să apară.

Acest lucru este logic în ce-l priveşte pe Satana; el ştie că legătura cu Dumnezeu este sursa puterii noastre. Bineînţeles că el va face tot ce-i stă în putere ca să descurajeze persoana care urmăreşte acea comuniune. Dar întrebarea care ne ftămîntă cel mai mult este: unde-i Dumnezeu în acest timp? Oare nu este El destul de mare ca să împiedice planurile Satanei?

Această întrebare îşi găseşte un răspuns fascinant în cartea lui Iov. Nu priviţi cartea lui Iov numai ca pe o simplă lecţie de istorie. Ea conţine aplicaţii practice pentru noi cei de astăzi, în viaţa fiecărei persoane, experienţa lui Iov se repetă într-un fel sau altul. Satana ştie că dacă reuşeşte să distrugă dependenţa noastră de Dumnezeu, succesul lui este sigur. Dacă el poate provoca necazuri şi prin aceasta să ne facă să renunţăm la a-L mai căuta pe Dumnezeu, atunci nu numai că el reuşeşte în efortul lui de a ne separa de Dumnezeu, dar el deasemenea va dovedi prin aceasta că noi nu L-am căutat pe Dumnezeu decât din interese egoiste. Singura noastră speranţă stă în a continua să-L căutăm pe Dumnezeu, indiferent ce s-ar întâmpla în vieţile noastre. Dacă vom face aceasta, planurile Satanei vor da greş.

Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

 

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO