„Pe Cel ce n-a cunoscut nici un păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihinirea lui Dumnezeu, în El.” 2 Corinteni 5:21.

Eu am un stilou pe care aș dori să-l schimb cu cineva pentru un Cadillac Seville. Să vă spun despre stiloul meu. Nu este rău deloc. L-am primit de la cineva. Este foarte frumos. Este făcut dintr-un fel de lemn sculptat. Arată foarte bine. Trebuie să întâlnesc pe cineva căruia să-i placă afacerile și să fie interesat în oferta mea.

Când eram copil și locuiam în Philadelphia, făceam schimburi cu cartonașe de gumă de mestecat care făcea balonașe, și bile. Trei mici pentru unul mare. Mai târziu, în facultate, îmi aduc aminte că într-o seară, în dormitorul băieților, am avut un schimb de cravate. A fost o activitate din cele mai amuzante și în plus am scăpat fiecare de toate cravatele pe care nu ne plăcea să le purtăm, și schimbindu-le cu altele care ne plăceau. Colegul meu de cameră nu avea nici o cravată la început, iar la urmă s-a trezit cu șase cravate nemaipomenite. Cei mai mulți dintre noi am avut câte ceva de schimbat. Dacă cineva mi-ar lua în serios târgul cu stiloul, garantez că el s-ar clasifica în una din următoarele două categorii: ori ar fi prost, ori i-ar place foarte mult de mine. Una din două.

Astăzi aș dori să vă vorbesc despre cea mai grozavă afacere. În 2 Corinteni 5:21 ni se spune: „Pe Cel ce n-a cunoscut nici un păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu.” Cu alte cuvinte. Dumnezeu a făcut ca Isus, care nu a cunoscut păcatul, să poarte păcatele noastre, ca noi, care suntem păcătoși să putem primi neprihănirea lui Dumnezeu prin El.

Ce ai face dacă Isus ar veni astăzi la tine ca și cum ai fi doar tu în lumea asta? Cum te-ai simți dacă te-ar privi în față cu ochii Săi prietenoși și cu brațele deschise larg, așa cum făcea când a fost pe pământ, spunând: „Prietene, am venit să-ți dau neprihănirea Mea în schimbul păcatelor tale.” Ai fi interesat? Am auzit pe unii spunând că dacă El ar face aceasta, iar destinul lor veșnic ar fi hotărât chiar acolo, li s-ar părea prea frumos ca să fie adevărat. Dar acesta este adevărul. Cel mai grozav târg care s-a făcut vreodată ne dă siguranța vieții creștine și ne asigură un veșnic viitor fericit.

Acest articol face parte din cartea „Nici o zi fără Isus” de Morris Venden

 

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO