Cineva care semăna cu Fiul Omului (prima parte)

M-am întors să văd glasul care-mi vorbea. Şi, când m-am întors, am văzut ŞAPTE SFEŞNICE DE AUR. ŞI, ÎN MIJLOCUL CELOR ŞAPTE SFEŞNICE, PE CINEVA CARE SEMĂNA CU FIUL OMULUI, îmbrăcat cu o haină lungă până la picioare şi încins la piept cu un brâu de aur. (Apocalipsa 1:12-13)

Într-o zi, un poliţist patrula pe autostradă îndreptându-se spre nord, pe Drumul Internaţional 29, chiar când eu mă îndreptam spre sud pe lângă el. De vreme ce kilometrajul îmi indica limita de viteză, nu eram îngrijorat de prezenţa lui. Aşa că, atunci când semnalele luminoase de pe maşina acestuia au pornit şi mi-a făcut semn să întorc, am rămas calm, având conştiinţa curată. Mi-am închipuit că urmăreşte pe altcineva. Când s-a apropiat şi s-a mutat în spatele meu, era clar că după mine venea. Cu conştiinţa curată, am oprit, curios cu privire la care ar fi putut să fie problema. „Ştiţi că conduceaţi un pic cam repede?”

„Nu, domnule”, am răspuns politicos, „kilometrajul indica 110 km/h.” Următoarea lui afirmaţie m-a făcut să tresar.

„Radarul meu a înregistrat 130 km/h.”

„E imposibil”, am răspuns pe cât de politicos îmi permitea indignarea. „Am călătorit astfel 5 000 km şi nimeni nu m-a oprit. Sunteţi sigur că nu e ceva în neregulă cu radarul dumneavoastră?”

Acest comentariu a fost probabil o greşeală de negociere, căci mi-a cerut să fac o contribuţie substanţială la bunăstarea comunităţii prin care treceam. Deşi am fost furios pe situaţia asta vreme de săptămâni, nu puteam face nimic.

Ioan îl vede pe Isus printre cele şapte sfeşnice care reprezintă cele şapte biserici ale Asiei Mici (Apocalipsa 1:20). Viziunea îl arată pe Isus umblând printre sfeşnice, păstorind bisericile. În spatele acestei idei este legământul Vechiului Testament: „Voi umbla în mijlocul vostru; eu voi fi Dumnezeul vostru şi voi veţi fi poporul Meu” (Leviticul 26:12).

Unul dintre cele mai bune lucruri la conceptul legământului este că Dumnezeu nu este arbitrar. El Se supune legământului. „Să ştii dar că Domnul, Dumnezeul tău, este singurul Dumnezeu. El este un Dumnezeu credincios şi îşi ţine legământul şi îndurarea până la al miilea neam de oameni faţă de cei ce-L iubesc şi păzesc poruncile Lui” (Deuteronomul 7:9). Dumnezeu nu este ca dumnezeii păgâni din Antichitate, în care nu te puteai încrede. Dumnezeu Se apropie de poporul său în mod constant, supunându-Se propriilor Sale reguli. Aceasta este o sursă extraordinară de siguranţă şi stabilitate pentru viaţa noastră spirituală. Ştim ce să aşteptăm de la El. Sunt recunoscător că Dumnezeu nu este ca un poliţist care patrulează în Dakota de Nord.

Doamne, mă predau Ţie din nou astăzi. Doresc stabilitatea spirituală pe care ai promis-o în legământul Tău cu noi.

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO