Oricare va vrea să fie cel dintâi între voi să vă fie rob.

(Matei 20:27)

Marile fapte de vitejie din lumea aceasta nu ne garantează o faimă de durată. Ştii cum îl cheamă pe bărbatul care a traversat Canalul Mânecii pentru prima dată la bordul unui avion? La data respectivă, el a stabilit un record extraordinar. Puţini îşi amintesc acum numele lui. Era un francez pe nume Bleriot.

Ştii cum îl chema pe tânărul bogat care a venit la Hristos? Ştii cum îl chema pe conducătorul brigăzii de cavalerie uşoară din Războiul Crimeii? Puţine nume ale membrilor acestei brigăzi sunt cunoscute. Un singur nume a rămas după acel război: Florence Nightingale.

Ce mari personalităţi din Africa, India sau China au intrat în memoria publică? Nu numele celor care i-au înrobit pe oamenii de culoare. Nici ale celor care au exploatat popoarele pentru a dobândi bogăţii şi putere. Ci oameni precum David Livingstone, Hudson Taylor şi William Carey – iată-i pe adevăraţii eroi!

Dacă îţi doreşti faimă, glorie şi onoare de durată, cel mai bun mod de a le obţine este să îi slujeşti lui Dumnezeu. Principiul fundamental este următorul: cea mai sigură metodă de a deveni renumit este să faci fapte de iubire, şi nu mari fapte de vitejie.

Ce ţi-ar fi plăcut să fii pe vremea Domnul Hristos: fariseu sau samaritean? La data aceea, fariseul care se respecta privea la samaritean ca la un câine. Însă, contrar tuturor aşteptărilor, în incidentul petrecut pe drumul spre Ierihon, nu fariseul, ci samariteanul a dat dovadă de omenie – a venit în ajutorul omului căzut între tâlhari. Care este modelul tău de viaţă? Ce record vrei să înscrii în cartea cerului?

Isus„n-a venit să I se slujească, ci El să slujească”(Matei 20:28). El a părăsit Cerul şi tronul lui Dumnezeu, pentru că oamenii au contat pentru El mai mult decât orice. Marii oameni poartă în Biblie numele de „robi” ai Dumnezeului celui viu. Pentru aceasta au fost ei renumiţi.

Dacă nu au o viaţă mai bună datorită prezenţei noastre, datorită influenţei noastre, oamenii din jurul nostru au o viaţă mai săracă din cauza noastră. Viaţa de slujire neegoistă, care este o inspiraţie pentru alţii, aceasta este viaţa valoroasă! Dumnezeu a creat tot ce are viaţă tocmai cu acest scop: pentru a iubi şi a sluji. Când slujeşti din iubire, fiecare zi îţi va aduce mai multă fericire decât ţi-ai imaginat vreodată!

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO