Mi-ai dezlegat sacul de jale şi m-ai încins cu bucurie.


(Psalmii 30:11)

În vremurile acestea, lumea ne cere cu insistenţă să îi acordăm din timpul şi din energia noastră. Problema noastră este că vorbim prea mult cu oamenii şi prea puţin cu Dumnezeu. Stăm de vorbă cu oamenii până la epuizare, până ne descărcăm toate ofurile şi frământările. Avem nevoie să ne deschidem sufletul cu încredere înaintea lui Dumnezeu, care ne cunoaşte cel mai bine. El ne poate oferi cel mai bun sprijin şi cea mai bună încurajare.

Prea adesea suntem tentaţi să ne comparăm cu alţii. Iar când ni se pare că nu am reuşit să obţinem ceea ce am dorit sau ceea ce considerăm că suntem capabili să obţinem, ne simţim nefericiţi. Ne străduim să obţinem cât mai multe realizări şi un anumit statut social şi, dacă nu izbutim, ne îmbrăcăm în sac şi cenuşă. Totuşi nu ne putem bucura de o viaţă îmbelşugată în Domnul Hristos, dacă rămânem îmbrăcaţi în „sacul de jale”.

Dumnezeu are căile Sale minunate de a ne îmbărbăta şi de a ne elibera de tot ce ne distruge pacea, dragostea şi bucuria. în zilele când suntem copleşiţi de greutăţi şi conflicte, ar trebui să ne facem un obicei din a tăcea înaintea oamenilor şi de a ne pune pur şi simplu încrederea în El. Părtăşia cu El ne face bine. El ne înconjoară pe dinapoi şi pe dinainte. Prezenţa Sa ne sporeşte simţul demnităţii şi încrederea şi ne ajută să fim mulţumiţi cu viaţa noastră.

Dumnezeu rupe jugul fricii şi al depresiei prin dragostea Sa. El ne transformă tristeţea în bucurie. În locul simţământului de apăsare, aşază dorinţa de a-L lăuda. Nu avem de ce să disperăm. Toate situaţiile prin care trecem sunt trimise sau controlate de Acela care ne doreşte fericirea şi creşterea spirituală. Neliniştea şi zbuciumul nu au ce căuta în viaţa alături de El.

Există în fiecare dintre noi dorinţa de a ne descurca pe cont propriu, de a ne face propriile planuri, de a ne croi singuri drumul în viaţă, de a ne ocupa personal de situaţiile întâlnite. Să avem credinţa că puterea divină şi resursele Cerului ne sunt la dispoziţie pentru orice datorie, fie mare sau mică. Nu avem obligaţia de a reuşi în toate lucrurile de care ne apucăm, dar avem obligaţia de a face tot ce putem mai bine.

De câtă bucurie ne lipsim atunci când înfruntăm problemele fără Domnul Hristos! Am fi uimiţi să aflăm cât de radioşi putem fi atunci când ne punem încrederea în El şi aşteptăm ca El să intervină.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO